Enerji Bakanı Albayrak: Türkiye, tpkı AB gibi enerji konusunda bağımlı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin tıpkı Avrupa Birliği gibi enerji konusunda bağımlı olduğunu söyledi.

Türkiye-Avrupa Birliği Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu'nun ikinci toplantısı, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapıldı. Toplantının ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Avrupa Komisyonu Enerji ve İklim Değişikliği Komiseri Miguel Arias Canete ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin AB sürecinde 15. enerji faslının açılmasını beklediklerini vurgulayarak, "Bugün itibariyle 8 Ocak'ta güncellenen bilgilerle bu süreci yeniden başlattık. Ve umuyoruz ki, karşılıklı ekiplerin de mutabık kaldığı usulde önümüzdeki birkaç ay içinde bu faslın açılmasıyla ilgili komisyondan konseye konunun nakil olacağını düşünüyoruz. Komisyondan da çıkan bu olumlu netice ile birlikte konseyden geçtikten sonra umuyoruz ki, 15. enerji faslının da açılmasıyla birlikte AB'ye üyelik müzakereler çerçevesinde tekrardan geçmişteki yıllardaki gibi bir ivmeyi yakalayacağımızı umut ediyoruz." dedi.

Konuk komiser ile son günlerde yaşanan enerji arz ve güvenliğiyle ilgili konuları derinlemesine tartışma imkanı bulduklarını anlatan Bakan Albayrak,
şunları söyledi; "Ama enerji özelinden bahsedersek, enerji arz ve güvenliği noktasında Türkiye'nin ve AB'nin günümüzde yaşanan sıkıntıları derinlemesine tartışma imkanı bulduk. Bölgesel enerji meselelerine değindik. Gaz konusunda, elektrik konusunda, enerjinin farklı boyutları noktasında nükleer enerji konusunda bir çok konuya değindik. Türkiye, enerji konusunda bağımlı bir ülke, tıpkı AB gibi. Dolayısıyla, bu çerçeveden baktığımızda da, AB ile stratejik işbirliği son yıllarda yaşanan bu resim çerçevesinde içerisinde bir kat daha önem arz ediyor."

Avrupa Komisyonu Enerji ve İklim Değişikliği Komiseri Miguel Arias Canete de, "Avrupa Birliği, enerji güvenliği söz konusu olduğunda, Türkiye'nin kilit bir ülke olarak öneminin farkında. Ve Türkiye'nin bölgesel bir enerji oyuncusu olma durumu var. Türkiye'nin durumu stratejik." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Enerji Bakanı Albayrak: Türkiye, tpkı AB gibi enerji... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER