Engelli çocuklar 'engelli salıncağı' ile sevindi

Engelli çocuklar 'engelli salıncağı' ile sevindi

Karabük'ün Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, engelli çocukların da parklardan yararlanması konusunda bir ilke imza attı. Çocukların sevgisini kazanan vefat eden ses sanatçısı Barış Manço Parkı'na kendi mühendisleri tarafından geliştirilen ve kendi tesislerinde yaptığı engelli salıncağı koydu. Engelli çocuklar bayramda şimdi daha mutlu.

Amaçlarının engelli çocukları mutlu etmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Göreve geldiğimizde ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı mutlu etmeyi, onların ihtiyacını karşılamayı görev edindim. Bu çerçevede kompleks parklar yapmayı hedefledik. Amacımız da tüm insanlarımızın bu parklardan yararlanmalarını sağlamak. İşte 0-6 yaş grubu için oyun alanları, 18 yaşındaki gençlerimiz için spor alanları daha yaşlı insanlarımız için oturma grupları. Bunlardan en önemlisi bizim çocuklarımız olan bu engelli çocuklarımızın diğer yaşıtları gibi parklarda vakit geçirmelerini sağladık. Onları diğer çocuklarımızdan ayırt etmedik. Bu çocuklarımız bizim de çocuklarımız. Onların bu parklara gelerek sosyalleşmelerine katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

'KENDİMİZ ÇİZDİK KENDİMİZ YAPTIK'

Çocukların salıncakları çok sevdiğini belirten Aksoy, "Parklarda çocukların en çok sevdiği oyuncaklardan biri salıncaklardır. Engelli çocuklarımızın sevdikleri oyuncaktan mahrum olmaması için kendi elemanlarımız tarafından çizilen ve yapılan bir engelli salıncağı yaptık. Bu Türkiye'de bir ilktir. Engelli çocuğumuz, engeli aracı ile salıncağa giriyor ve sallanıyor. Onun o mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Ayrıca parklarımıza engellilerin daha rahat girmelerini sağlamak için rampalar yaptık. Bu engelli salıncağını tüm parklarımıza yapacağız." dedi.

ÇOCUKLARIN ÇOK SEVDİĞİ RAHMETLİ BARIŞ MANÇO PARKI'NA KOYDUK

Oyuncaklarını ilk etapta Barış Manço Parkı'na koyduklarını belirten Başkan Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Rahmetli Barış Manço denildiğinde ilk akla gelen o güzel şarkı ve 7'den 70'e isimli çocuk TV programıdır. Bu programı yapan rahmetli sanatçımızın ismini verdiğimiz bu parka ilk engelli salıncağımızı yerleştirdik. Çocuklarımız buraya gelip sallanıyorlar. Bu park ayrıca en yoğun kullanılan parklardan biridir."

Parkta aile ve arkadaşları ile birlikte mutlu bir şekilde vakit geçiren, oyun oynayan ve engelli salıncağında sallanan engelli çocuklar ise çok mutlu olduklarını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelli çocuklar 'engelli salıncağı' ile sevindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER