Kimse Yok Mu'dan Somali'de kurban yardımı

Binlerce Somalinin kurban eti aldığı yardım faaliyetlerine bazı bakanlar da katıldı.

Kimse Yok Mu'dan Somali'de kurban yardımı

Kurban Bayramı'nda dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Somali'ye gelen yardımlar, vatandaşları sevindirdi. Kimse Yok Mu Derneği 600'e yakın büyükbaş hayvan etini ihtiyaç sahibi binlerce aileye dağıtıyor.

Afrika'nın doğusunda, 90'lı yıllardan 2011'e kadar iç savaşın getirdiği felaketle kaosa ve istikrarsızlığa sürüklenen ülkede, yüzbinlerce insan başkent Mogadişu'ya göç etti ve çadır kamplarda yaşamaya başladı. Ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarsızlığı zor hayat şartlarıyla mücadele etmeye çalışan Somalili vatandaşları daha da etkiledi. 2011'de oluşan kıtlıkta Somali'ye gelen Nil Organizasyon ve Kimse Yok Mu Derneği, 4 yıldır özellikle Ramazan ayında ve Kurban Bayramı'nda yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

Ramazan ayında yardıma muhtaç kişilere ramazan kolisi ve sıcak yemek dağıtan Kimse Yok Mu Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı'nda yüzlerce kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Türkiye'den gönderilen yardımlar ve Kimse Yok mu Derneği'nin Avrupa'daki partner kuruluşlarından Time To Help (Yardım Zamanı) ile beraber bu yıl 600'e yakın büyükbaş hayvan kesilip, etler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

YARDIM DAĞITIMINA BAKAN YARDIMCILARI KATILDI
Öte yandan, binlerce Somalinin kurban eti almak için geldiği merkezlerdeki yardım faaliyetlerine bazı bakanlar da katıldı. Dağıtım organizasyonunda konuşan Çalışma Bakanı Yardımcısı Mohamed Ade 2011 yılından beri Kimse Yok Mu'yu yakından tanıdığını kaydetti. Ade, aynı zamanda İstanbul ziyaretinde derneğin genel merkezini ziyaret edip misafir olarak kaldığına da dikkat çekti. Kurban etlerinin dağıtım faaliyetlerine katılan Bakan Yardımcısı Ade, halkı ve kendi adına duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'dan Somali'de kurban yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER