Erciyes'te kar kalınlığı 15 santimi buldu


Kayseri'de akşam saatlerinde tipi şeklinde başlayan ve lapa lapa devam eden kar, şehri beyaza bürüdü. Erciyes'te kar kalınlığı yaklaşık 15 santimi buldu.

Kayseri kent merkezine mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Hava sıcaklığının mevsim normallerine düşmesiyle birlikte öğle saatlerinde yağmur başladı. Saat 15.30'dan itibaren yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Rüzgarla karışık tipi şeklinde başlayan kar yağışı, daha sonra lapa lapa devam etti. Zemin ıslak olduğu için yerde tutmazken araç üstleri, ağaç dalları ve çatılar beyaza büründü. Kar kalınlığı yaklaşık 2 santimi buldu.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise kaldırımlarda yürümekte zorlandı. Araç trafiği de aksadı. Küçük çaplı maddi hasarlı kazalar yaşandı. Büyükşehir ve merkez ilçe belediyesi karla mücadele ekipleri buzlanma ihtimaline karşılık yollarda tuzlama çalışması başlattı.

KAYAK TESİSLERİ SEZONU AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Bu arada Kış Sporları Turizm Merkezi Erciyes Tekir Yaylası'nda da dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Daha önce yağan karla birlikte dağda kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreyi buldu. Kayak tesisi sahipleri sezonu açmak için son hazırlıklarını yapıyor. Özel bir tesis sahibi Mehmet Eğlenceoğlu, kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde suni karlamayla birlikte bu hafta sonu kayak sezonunun açılabileceği ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Erciyes'te kar kalınlığı 15 santimi buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER