Erdoğan, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Namaz sonrası açıklama yapan Erdoğan, tüm İslam dünyasının bayramını kutlayarak, "Bu bayramın tüm İslam dünyası için birliğe, beraberliğe vesile olmasını diliyorum. İnsanlık için barış noktasında, dayanışma noktasında bir başlangıç, bir milat olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde bayram namazı için Kısıklı'daki evinden ayrıldı. Emirgan Camii'ne geçen Erdoğan, Kurban Bayramı namazını burada kıldı. Erdoğan'a İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve oğlu Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Bayram namazı çıkında açıklama yapan Erdoğan, milletin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı. Erdoğan, "Hacılarımızın haclarının makbul olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Bu bayramın tüm İslam dünyası için birliğe, beraberliğe vesile olmasını diliyorum. İnsanlık için barış noktasında, dayanışma noktasında bir başlangıç, bir milat olmasını temenni ediyorum. Bayramların birlik, beraberlik, sevinç noktasındaki vesile oluşunu inşallah bundan sonraki süreçte de yaşamanın temennisi içerisindeyiz. Tabi bu lafta kalan bir süreç olmasın istiyoruz. Her bayram bir diriliştir diye düşünüyorum. Bu bayrama da doğrusu öyle bakıyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu Kurban Bayramı'na çok sıkıntılı bir süreçte girmiş bulunuyoruz." diyen Erdoğan, "Bu sıkıntılı sürecin ardından da malum 1 Kasım'da Türkiye bir genel seçim yaşayacak. Bu bir tekrar seçimdir, bu erken seçimdir. Bu seçimde milletimiz ferasetini ortaya koymak sureti ile inşallah bu sıkıntıları aşacak, güven ve istikrarı sağlayacak bir adımın kararını verir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER