Erdoğan'ın mitingi için baroya da 'eksiksiz katılın' denilmiş

Erdoğan'ın mitingi için baroya da 'eksiksiz katılın' denilmiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya milletvekili adayı Avukat Cengizhan Gököz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Antalya'da yapacağı miting için valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapılan yazılı davete tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı'nın mitingine yapılan bu davetin ülkenin hukuk devleti olmaktan çıkıp parti devletine döndüğünün göstergesi olduğunu belirten Cengizhan Gököz, yapılacak olan bu mitingin de anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Kepez Arena'daki toplu açılış töreni için Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun, ilçede bulunan tüm kurum ve kuruluşlara, 'açılışa katılım sağlama hususunda' yazı gönderdiği ortaya çıktı. Yazı Manavgat Baro Temsilciliği'ne de gönderilirken, avukatların da mitinge katılımının sağlanması istendi. Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, yazıyı son derece yakışıksız bulduklarını ifade ederek, açılışa katılmayacaklarını, Valilik ve Kaymakamlık gibi devlet kurumlarının tarafsız olması gerektiğini aktardı. Bacanlı, bu kurumların Baro'ya emir verme yetkisinin de bulunmadığına dikkat çekti. Bacanlı, "İlgili yazının kaymakama iade edilmesi için Mangavgat temsilciliğindeki arkadaşlara söyledim." dedi.

AVUKATLARA "MİTİNGE KATILIN" DENİLMESİ BAĞIMSIZLIĞA AYKIRIDIR

Valilikler tarafından yapılan miting davetini eleştiren MHP adayı Gököz, "Cumhurbaşkanının mitingine katılmak için mülki makamlara, kaymakamlıklara, barolara yazı yazılıyor. Adli kurumlara bağımsız olan barolara yazı yazıyor. Baroya diyor ki 'Mitinge eksiksiz katılmanızı istiyorum.' Baroya yazılan bu yazı hakime yazılmış gibidir. Hakimlere de gelin demektir. Hakimlere yazamadığını baroya yazamazsın. Cumhurbaşkanının mitingine yapılan bu daveti görünce ülkemizin hukuk devleti olmaktan çıkmış parti devletine dönmüş olduğunu görüyoruz. Ve mülki makamlar bunu yapıyor." diye konuştu. Baro başkanlarına ve baro temsilcilerine bu şekilde yazı yazılmasının bağımsız olması gereken makamların bağımsızlığına aykırı olduğunu ifade eden Gököz, "Baro başkanları ve baro temsilcileri, kendilerine gönderilen bu yazıları valiliklere ve kaymakamlıklara iade etmiştir." açıklamasında bulundu.

PARTİ DEVLETİ HALİNE GETİRİLDİK

Ülkenin parti devleti haline geldiğini belirten Cengizhan Gököz, "Açılış adı altında yapılanlar, devletin kurumlarının, bürokrasinin, devlet memurlarının cumhurbaşkanının mitingine davet etmesi, AKP için yapacağı, 400 milletvekili isteyeceği mitinge kurumları davet etmesi anayasaya aykırı. Bu mitinge çağrılarda bürokrasinin her kademesine üstü kapalı tehditler de oluyor. Bu demokratik bir ülkede hukuk devleti adına yapılacak olan en kötü şeydir. Tarih bunun ilerleyen zamanlarda hukuki hesabını soracaktır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'ın mitingi için baroya da 'eksiksiz katılın'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER