Erdoğan: Malum eş başkanın yaptığı ihanettir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öz yönetim ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Malum eş başkanın yaptığı ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır." dedi.

Suudi Arabistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Suriye'deki son gelişmelerin PKK terör örgütünün ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. PKK'nın Suriye kolu PYD, YPG'nin elde ettiğini düşündüğü bazı kazanımları ülkemize taşıma gayreti son terör olaylarının sebeplerinden biridir. Biz bunlara fırsat vermedik, asla da vermeyeceğiz. Şu an güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aşmış vaziyettedir. Bu operasyonlar ülkemizde terörü tamamiyle yok edene kadar ve bu noktada bölgeye refah, huzur getirinceye kadar kararlı bir şekilde milli güvenliğimiz için bunu tehdit olmaktan çıkarıncaya kadar devam edecektir.

'TÜRKİYE ÜZERİNDE OPERASYON YAPMAK İSTEYENLER BOYNUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAKTIR'

Bölücü örgütün siyasi uzantıları mevcut konjonktürden istifade ile ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Bu süreç, maskelerin düştüğü gerçek yüzlerin de görüldüğü bir süreçtir. Malum eş başkan, hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır. Terör örgütü ve onun kuklası olan siyasetçiler bu noktada attıkları adımlarda dikkatli olmaları gerektiğini söylerken bunlar tam tersini icra etmişlerdir.

'ADIM ADIM YOK OLAN TERÖR ÖRGÜTÜNE SUNİ TENEFFÜS YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Bu açıklamaların gerçek sebebini de biliyoruz. Bu tür açıklamalar kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme çabasının ürünüdür. Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne terör örgütü, ne de onun kuklası olanlar, kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır."

'400 BİN İNSANI KATLEDEN REJİMLE BİR YERE GİDİLEMEZ'

Bölgenin tarihini ve sosyolojisini dikkate almadan atılacak adımların sadece zulüm ve gözyaşı getireceği açıktır. Emrivakilerle yol alınamayacağını artık herkesin idrak etmesi gerekiyor. 400 bin masum insanı acımasızca kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYD, YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, bu terör örgütlerini sırf DAİŞ ile çatışıyor diye makbul görmek bölgedeki yangının üzerine körükle gitmek demektir. Aslında bunlar görünürde çatışıyor, ama bunlar bir birinin destekçisi ve bir birini adeta üreten, bir birine güç veren örgütler olduğunu da bir kenara koyamayız."
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Malum eş başkanın yaptığı ihanettir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER