Erdoğan: Saat 17.00'da Obama ile görüşeceğim


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada bugün saat 17.00'da ABD Başkanı Obama ile bir görüşme yapacağını söyledi. Erdoğan, "Biraz sonra Obama ile yapacağımız görüşmede de bunları paylaşacağım. Bu örgütlere yaptıkları silah desteklerinin 'bakın nerede, nasıl patladığını artık lütfen görün'; kendilerine bunu söyleyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da kıldığı Cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı SözcüJohn Kirby'nin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Beni Kirby'e muhatap ederseniz o yanlış olur. Ben biraz sonra saat 17.00'da Oabama ile görüşmem olacak. O görüşmede bunları değerlendireceğiz. Sözcü'nün bu açıklamalarının herhangi bir getirisi götürüsü yoktur. Bir defa Amerika başta olmak üzere zaten bu konularla ilgili siz belgeleri, bilgileri hep aktardık. Ama ne dediler… Biliyorsunuz Kerry Sayın Çavuşoğlu'nu aradı ve YPG'nin yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanımız ile paylaştı. Bazı şeyleri şu anda anlamaya başladılar gibi geliyor bana. Biraz sonra Obama ile yapacağımız görüşmede de bunları paylaşacağım. Bu örgütlere yaptıkları silah desteklerinin bakın nerede, nasıl patladığını artık lütfen görün. Kendilerine bunu söyleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

'3 UÇAK SİLAH GELDİ, YARISI DAİŞ'E YARISI DA PYD'YE GİTTİ'

Obama ile aylar önce yaptıkları görüşmede sorunları dile getirdiğini anlatan Erdoğan, "Bizim görüşmemizden sonra 3 uçak dolusu silah geldi. O silahların yarısı DAİŞ'e gitti, yarısı da PYD'ye gitmişti. Bütün o silahlar oradaki siviller için patladı. O insanların ölümüne neden oldu. Burada kimse kendini temize çıkarabilir mi? Gerçek ortada. Şu anda Rusya'da aynı şeye ortak oldu. Rusya şu anda oradaki katil rejimle, Esed ile beraber hareket ediyor. PYD ile YPG ile hareket ediyor, onlara alan açıyor. Açtığı o alana bütün o PYD'lileri, YPG'lileri yerleştirmek sureti ile bizim güneyimizde bir koridor oluşturmanın gayreti içindeler. Tabi biz bu koridorun oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz. Azez'de yaşananlar bunun gerekçesidir. Bizim yani top atışlarımız buna yöneliktir. Bu devam edecektir. Türkiye olarak Sınırlarımızda böyle bir gayri meşru oluşumun tribünden izleyicisi olmayacağız." şeklinde konuştu.

'ŞEREF BEY'İN AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL'

Başdanışmanı Şeref Malkoç'un, İncirlik Üssü'nün ABD'nin uçaklarına kapatılabileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin sonu üzerine Erdoğan, şunları söyledi: "Şeref Bey'in böyle bir şey dediğinden, demediğinden haberim yok. Bunu neye dayanarak söylemiş onu da bilmiyorum. Şeref Bey'in böyle bir açıklama yapması zaten doğru değil, yanlıştır. Bunların yetkilileri bellidir, o da hükümettir. Hükümetimiz bu değerlendirmeleri yapar. O bir hukukçu dili ile belki böyle bir şey demiştir. Bu hükümetin yetkisinde olan bir konudur."

'HDP SUÇÜSTÜ YAKALANDI'

Ankara'daki terör saldırısından sonra AK Parti, CHP ve MHP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza attığının, HDP'nin ise imza koymadığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Ortaya bir gerçek çıkıyor. Parlamento'da 4 parti var. 3 parti ülkemizdeki bu hainlere karşı Ankara olayındaki bu ihanete karşı birliktelik sağlıyor ve hepsi bir dayanışma içerisinde bir bildiri yayınlıyor ve altına imzayı koyuyorlar. Terör örgütünün Parlamento'daki temsilcisi konumunda olan siyasi parti buna imza koymuyor. Bu bir ispattır, aynı zamanda suçüstü yakalanmalarıdır. Şu anda bunlar suçüstü yakalanmıştır. Nedir? 3 parti imza koyarken diğer partinin koymaması bir suçüstü yakalanmadır. 'Biz dağın, Kandil'in Parlamento'daki temsilcisiyiz' demektir.

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Saat 17.00'da Obama ile görüşeceğim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER