"Vatansever güçler tarafından ele geçirildi"

Amerikan New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarıyla ilgili bir analiz yazısı yayımladı. Sabrina Tavernise tarafından kaleme alınan, “Türk lider Erdoğan, yeni düşmanlar kazanıyor ve eski dostlarını hayal kırıklığına uğratıyor’ başlıklı yazıda, Erdoğan’ın iktidara gelmek için yenilgiye uğrattığı eski liderlerin kötü huylarını aldığı yorumu aktarıldı.

Perinçek'ten yeni skandal açıklamalar

Video: Arşiv

Yazıda, “Müttefiklere ihtiyacı var. Bu yüzden ordu ile ittifak yaptı. Genelkurmay başkanı kızının düğününde şahit oldu. Şimdi aşırı ulusalcılar da yeniden dirildi. Bu, insan hakları savunucuları için derinden rahatsızlık verici.” denildi ve 2001 yılından beri ilk kez bir Kürt politikacının (Hurşit Külter) ortadan kaybolduğuna dikkat çekildi.

Gazetedeki yazıya göre, Erdoğan’ın politiklarını değerlendiren Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, “Erdoğan, bugün Türkiye’nin vatansever güçleri tarafından ele geçirildi.” ifadelerini kullandı. Yazıda, Vatan Partisi’nin orduya yakın olduğu, Perinçek’in de darbe suçlamasıyla hapse atıldıktan sonra son dönemde serbest bırakıldığı kaydedildi.

Gazeteye konuşan Cumhurbaşkanı’nın baş danışmanlarından İlnur Çevik ise Rusya ve İsrail’le yakınlaşmanın ‘yeni bir sayfa açma stratejisi’ olduğunu ve Mısır gibi ülkelerin de bunu takip edebileceğini söyledi. Dış politikadaki ‘vites değiştirme’ hamlesinin basın özgürlüğünde de yaşanabileceğini öne süren Çevik, “Sayın Erdoğan’ın bunu yapmaya başlayacağını düşünüyorum. Amerikan halkına gerçek yüzümüzü göstermeliyiz. Şu anda tamamen yanlış anlaşılmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber "Vatansever güçler tarafından ele geçirildi" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER