Erdoğan: Yaptığımız temizlik harekatı sıradan bir harekat değildir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere PKK'ya karşı temizlik harekatı yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Bu temizlik harekatı sıradan bir harekat değildir." dedi.

Sultanahmet'teki patlama yerine karanfil bırakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunu değerlendirdi. Erdoğan, "Birçok terör örgütüyle mücadele içerisindeyiz. Tabi bunların başında bölücü terör örgütü PKK geliyor. Aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde PYD, yine YPG ve terör örgütü El Kaide'den ayrılan DAİŞ'tir. DAİŞ terör örgütünün palazlandığı yer Irak'tır. Suriye'nin kuzeyindeki yani sınırımızdaki bu tür gelişmelere müsaade etmeyeceğimiz noktasında tavrımız var. Tabi bu tavrı kabul etmiyorlar. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu kabul etmeyeceğimiz gibi Türkiye'de böyle bir teröre de müsaade etmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

"Eğer şu anda Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere yapmış olduğumuz bu temizlik harekatı sıradan bir harekat değildir." diyen Erdoğan, "Aynı şekilde Kuzey Suriye'den ve Irak'tan gelecek olan tehditleri de göz önünde bulundurarak oralarda da koalisyon güçleriyle başlattığımız harekatlar vardır. Bu harekatı da özellikle DAİŞ'in hazmedemediğini biliyoruz. Sultanahmet'te bu birinci eylemleri değil. Şu ana kadar DAİŞ'in ülkemize yönelik 10 tane harekatı oldu. Bu harekatta da ne yazık ki ülkemizde misafir konumunda olan 10 Alman vatandaşı öldü. Yaralı olanlar çeşitli hastanelerde tedavi altında. Taburcu olanlar oldu. Norveçli ve Perulu vardı." ifadelerini kullandı.





CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Yaptığımız temizlik harekatı sıradan bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER