"Erdoğanizm İslam'a zarar veriyor"

Gazeteci-yazar Mustafa Akyol, din adına hareket ettiği iddiasında bulunan siyasi hareketlerin ve iktidarların toplumdaki din algısına etkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.



Yeni Asya gazetesinden Gökhan Yılmaz ve Ekrem Özden'e konuşan Mustafa Akyol, "Şöyle düşünüyorlar: “İlk defa Türkiye'de İslam referanslı bir iktidar başa geldi, aman elimizden bu iktidar gitmesin.” Fakat şunu görmüyorlar ki, iktidarı ne pahasına olursa olsun destekleme tavrı, onları bizatihi İslam'ın hakkaniyet değerinden uzaklaştırıyor. Yani; doğruya doğru, yanlışa yanlış deme değerinden uzaklaştırıyor. İktidar adına yapılan pek çok haksızlık var. Bu haksızlıkların hepsini sineye çekiyorlar." dedi.

"YALAN SÖYLEMEK NORMAL HALE GELDİ"
Yalan söylemenin, hakaret ve küfür etmenin Türkiye'de normal hale geldiğini ve bunu yapan insanların bazen dindar olduğunu işaret eden Mustafa Akyol, "Enteresandır bugün AKP'nin yanında o insanlar. İşte bu ikilemi kırmak için, mütedeyyin bir insanın çıkıp da hakkaniyetli bir tavır alması çok önemli bir şey." diyerek, bunun bireysel olmanın ötesinde sivil toplum örgütü olarak, cemaat olarak, gazete olarak da yapılması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞANİZM İSLÂM'A ÇOK ZARAR VERİYOR; İNSANLAR İSLÂM'DAN SOĞUYOR
Türkiye'de tartışma eksenin artık din-laiklik ekseninde değil, Erdoğanizm ve Erdoğan karşıtlığı üzerinden ilerlediği tespitinde bulunan Akyol, "Erdoğanizm başlı başına bir ideoloji haline geldi çünkü. Bu kavramı da artık bizzat kendileri savunmaya başladılar. Bir yazar çıktı mesela “Ben Erdoğanist'im” dedi. Eskiden nasıl Kemalizm kavramı kullanılan ve bağlıları tarafından reddedilmeyen bir kavramdı şimdi de Erdoğanizm o şekilde kullanılıyor. Fakat bu Erdoğanizm dediğimiz; İslamî referansları kullanarak ilerleyen ve gittikçe de otoriterleşen bir sistem olduğu için İslam'a çok zarar veriyor bence. İnsanlar İslam'dan soğuyor." dedi. 

AKP, ERGENEKON İLE BİRLİKTELİĞİNİ BİLEREK KURDU 
AKP ile Doğru Perinçek-Ergenekon birlikteliğini değerlendiren Mustafa Akyol, bu ittifakın AKP tarafından bilerek ve isteyerek kurulduğunu düşündüğünü belirtti. Bu birlikteliğin 17/25 Aralık sürecinde daha da arttığını, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde had safhaya ulaştığını söyleyen Akyol, "Ve tekrar şuna döndük: 4 tarafımız düşmanlarla çevrili, içeri hainlerle dolu. AKP; bu söylemi çok koyu bir şekilde savunan bir parti." diye konuştu.

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi
<< Önceki Haber "Erdoğanizm İslam'a zarar veriyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER