Erenler Belediyesi: Park üzerinden belediye karalanıyor


Sakarya'da yüksek gerilim hatları altında kurulan 'Trafik Park' ile ilgili tartışma sürüyor. Erenler Belediyesi, Sakarya Baro Başkanı Avukat Zafer Kazan'ın park üzerinden belediyeyi karalama çabası içerisine girdiğini savundu. Açıklamada, yüksek gerilim hatları altında yükselen yüzlerce bina, yaşam alanı, sosyal tesis varken bunlarla ilgili hiçbir girişim yapmamasının ise yadırgandığı vurgulandı.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamada, belediyenin yaptığı başarılı çalışmalar karşısında, karşı bir algı oluşturma çabasına girildiği belirtildi. Kazan'ın kendisinin yargıya taşıdığını bildirdiği olayla ilgili açıklama yaparak yargıya müdahalede bulunduğu ileri sürülen açıklamada, "Henüz belediyemize gelen bir bilgi, bir dava ve adli makamlardan bir belge olmadığı halde, konunun yargıya taşındığını ve de konu ile ilgili araştırma yapıldığını ifade eden Kazan, elinde hiçbir şey olmadan adeta hüküm vererek 'Trafik Park Kapatılacak' şeklindeki ifadesi ile hukuka baskı yapmaya çalışmıştır." denildi.

Türkiye'de yüksek gerilim altına imar izinlerini düzenleyen, yasaklayan bir mevzuat olmadığı, burada görüş alınacak kurumun TEİAŞ olduğu ifade edilen açıklamada, "Sözü geçen Trafik Park'ın proje aşamasında gerekli olan çalışmalar tamamen yapılmıştır. Konunun muhatabı olan TEİAŞ'tan gerekli izinler ve görüşler alındı. Ayrıca bu ve buna benzer emsal kararlar incelendi. TBMM'ye benzer konularda verilmiş soru önergeleri ilgili birimlerimizde değerlendirildi ve yasal bir engel olmadığı sonucu çıktı. Sonrasında da Trafik Park mevcut yerinde inşa edilerek hizmete açıldı." ifadelerine yer verildi.

Erenler Belediyesi'nin yaptığı Trafik Park'ın bu şekilde gündemde tutulmaya çalışılmasında amacın farklı olduğu dile getirilen açıklamada, Kazan'ın yüksek gerilim hatları altında yükselen yüzlerce bina, yaşam alanı, sosyal tesis varken, bunlar ile ilgili hiçbir girişim yapmamasının ise yadırgandığı vurgulandı. Açıklamada, "Halbuki sayın Zafer Kazan iyi niyetli bir şekilde konuyu tüm iletim hatları ile ilgili gündeme getirmeyi deneseydi, öncelikle Sakarya'daki yüksek gerilim hatlarının yeraltına alınması yönünde bir çalışmayı gündeme getirseydi bizler de kendisine Erenler Belediyesi olarak seve seve destek olurduk." ifadeleri kullanıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Erenler Belediyesi: Park üzerinden belediye karalanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER