Antalya'daki 'çelenk koyma' davası ertelendi

Antalya'daki 'çelenk koyma' davası ertelendi

Antalya'da geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koymak isteyenler hakkında 'polise mukavemet ve izinsiz gösteri yapmak' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Dava dosyası, alınan savunmaların incelenmesi ve gelecek duruşmada karar verilmek üzere ertlendi.

Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan davaya haklarında 3 yıla kadar hapis istenen Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç, siyasi parti üyeleri Adil Ilgın, Burhan Çalışkan ve diş hekimi Erden Erciyeslioğlu ile destek veren vatandaşlar katıldı.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan İbrahim Daş, açılan davanın tarihi bir gün olduğunu kaydetti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi böyle bir davanın açılmasının manidar olduğunu belirten Daş, "Antalya Cumhuriyet coşkusunun engellenmesine asla müsaade etmemiştir. Yine etmeyecektir. 28 Ekim 13.00'de Cumhuriyet Bayramın başladığı saatte yine tüm kurumlarla Cumhuriyet Meydanı'nda Atamızın huzuruna çelengimizi yine koyacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü tüm ilçelerdeki etkinlikleri destekleyeceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından duruşmaya giren sanıklardan savunmaları istendi. Sanıklar benzer savunmalarda bulunarak suçlamaları kabul etmediklerini, polise mukavemette bulunmadıklarını ifade etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmanın dosyanın incelenmesi ve karar için bir ileri tarihe erteledi. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'daki 'çelenk koyma' davası ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER