Ergin Ataman: Hedefimiz şampiyonluk


Basketbol A Milli Erkek Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2017 yılında Türkiye'de düzenlenecek Avrupa şampiyonası için yaptığı açıklamada hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'nun dün Münih'te gerçekleştirdiği toplantı sonrasında 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın grup ve final turunun Türkiye'de oynanmasına karar vermesinin yankıları sürüyor. Basketbol A Milli Erkek Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, organizasyonun FIBA tarafından Türkiye'ye verilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"FIBA'nın bence bu tip turnuvaları en iyi düzenleyen ve en fazla değer veren ülkeye vererek çok pozitif bir iş yaptığını düşünüyorum. Şimdi tabii ki burada turnuvaları almak kadar o turnuvalarda, özellikle de ev sahibi olunan turnuvalarda Türkiye'nin şampiyonluğu hedeflemesi gerekir. Daha önce Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz iki turnuvada bir Avrupa ikinciliğimiz bir de dünya ikinciliğimiz var. Artık şimdiki hedefin 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonluğu olması gerekiyor. Bunun için sadece federasyonun değil, tüm kulüplerin destek olması lazım. Ve yine bana göre özellikle 2017'ye kadar, bu şampiyonada kadroda yer alma şansı yüksek olan Türk oyuncuların, daha iyi bir ifadeyle 'Altın jenerasyon' diye nitelendirdiğimiz Türk oyuncuların takımlarında üst düzey maçlarda görev alıp, şampiyona için yeterli tecrübeyi kazanması gerekir."

HALUK YILDIRIM: TÜRKİYE YİNE BAŞARILARLA ADINI DÜNYAYA DUYURACAK

2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın grup ve final turunun Türkiye'de oynanmasına karar verildikten sonra A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım da önemli açıklamalarda bulundu.

Daha önce Türkiye'de düzenlenen uluslararası organizasyonların başarısına dikkat çeken Yıldırım, "Türkiye, yine üst düzey bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Daha önceki şampiyonalarda da olduğu gibi bu şampiyonada da hem saha hem de organizasyon boyutunda alnımızın akıyla çıkacağız." diyerek, şöyle konuştu:

"A Milli takımımıza yeni bir jenerasyon adapte olmaya çalışıyor. Genç, yetenekli ve dinamik oyuncu kadromuzla en iyi sonuçları almak için sahada olacağız. Evimizdeki grup maçlarında taraftarımızla bir olup parkeden mutlu olarak ayrılacağımıza ve adımızı finale kadar yazdıracağımıza hiç şüphem yok. Çünkü kadromuzda bulanan tecrübeli ve genç isimler bu inancı bana sağlıyor.

Ayrıca şampiyonanın Türkiye'de yapılması için yoğun çaba harcayan TBF Onursal Başkanımız Turgay Demirel, Başkanımız Harun Erdenay, TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu'na da teşekkür ederim. Türkiye'nin yine adını başarılarla dünyaya duyuracağı bir şampiyona bizleri beklemekte."
CİHAN
<< Önceki Haber Ergin Ataman: Hedefimiz şampiyonluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER