Ergun Babahan: O silahları senin iktidarında yığdılar

Ergun Babahan: O silahları senin iktidarında yığdılar

Erdoğan, atv’de yaptığı konuşmada “400 vekili elde edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalasaydı, durum bugün çok farklı olurdu” dedi. Bu açıklamayı, Dağlıca saldırısı haberi alındıktan hemen sonra yaptı.
 
Yeni anayasa arzusunu tekrar dile getirdi ama artık tüm Türkiye biliyor ki, yeni anayasadan meramı hak ve özgürlükleri genişleten, bireyi devlete karşı daha fazla koruyan, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamayı hedefleyen bir metin değil. Onun anayasası, kendi sultanlığının resmen ilan edilmesi, keyfi yönetim anlayışının yazılı bir metinle perçinlenmesi.
 
“Verin 400’ü bu iş huzur içinde çözülsün” diyen kendisiydi, “AKP tek başına iktidara gelmezse kaos olur” diyenler de danışmanları... Seçime beş kala, iki hedefin de tutmayacağını anlayınca müzakere masasını aniden devirip ülkeyi yeniden kanlı bir çatışma ortamına sürükleyeni söylemeye gerek bile yok.
 
Şimdi kalkıp “Müzakereler sürerken her yere silah yığdılar” demek, tek kelimeyle vahim ötesi bir durumdur. İnsana sorarlar; “Neden seyrettin, neden müdahale etmedin, şimdi o silah ve bombalar kullanılarak öldürülen insanların sorumlusu kim?” diye.

(...)

<< Önceki Haber Ergun Babahan: O silahları senin iktidarında yığdılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER