Eski AKP'li vekilden gündemi sarsacak açıklamalar

AKP’den istifa eden ve İzmir 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı İlhan İşbilen AKP'yi eleştirdi.

Eski AKP'li vekilden gündemi sarsacak açıklamalar

AKP’den istifa eden ve 7 Haziran seçimi için İzmir 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan İlhan İşbilen, 17-25 Aralık sonrası bağımsız yargının ortadan kalktığını söyledi. İşbilen, “Yeni çıkarılan yasalarla Avrupa’dan uzaklaşıp, kabile devletine doğru adım atmaya başladık” dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından AKP’den istifa eden ve 7 Haziran seçimi için İzmir 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan İlhan İşbilen, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

MİT TEK TEK FİŞLEDİ

Bugün gazetesin'den Çetin Çiftçi'nin haberine göre, AKP’nin, tam bir ‘Paralel Paranoyası’ yaşadığını belirten İşbilen, Hizmet Hareketi’ne ve diğer cemaatlere olan hazımsızlık ve kinin pisliklerin gün yüzüne çıkma endişesinden kaynaklandığını söyledi. “Eğer bu pislikler gün yüzüne çıkarsa tabanlarını kaybetme korkusu yaşıyorlar. Bu yüzden Risale sohbetlerine giden milletvekilleri ve adayları listeye konmadı. Bu insanları MİT tek tek fişledi” dedi.

AVRUPA'DAN UZAKLAŞIP KABİLE DEVLETİ OLUYORUZ

“Siyasetin bizcesi” deyip “tam bir bağımsızlık” için yola çıktığını anlatan İşbilen, en büyük hedefini evrensel demokrasiyi hayata geçirmek olarak açıkladı. 17-25 Aralık sonrası yaşanan sürecin kimin ne olduğunu açıkça ortaya çıkardığını belirten İşbilen, “Bu insanların derdi ülkeyi yönetmek değil soyup soğana çevirmek. Bunları yaparken de dokunulmazlık zırhını kullanmak. Yani her şeyi kitabına uydurmak. Üst üste çıkarılan yasalarla biz Avrupa’dan uzaklaşıp, kabile devletine doğru adım atmaya başladık. Ülke felakete sürüklenmenin eşiğine geldi” diye konuştu.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI BİTTİ

İşbilen, son dönemde çıkan yasaları da eleştirerek şunları söyledi: Yargının bağımsızlığı, yeni çıkarılan HSYK kanunuyla ortadan kalktı. Bunu nereden anlıyoruz dersek, hiçbir suçu olmadığı halde yeni suçlar isnat edilerek birçok gazeteci ve polis şu anda içeride. Yolsuzluğa bulaşmış birçok insan da dışarıda. Ülke içerisinde kaotik bir ortam oluştu. Durma noktasıma gelen terör yeniden hortladı. Ekonomi yeniden büyük bir kriz içerisine giriyor. Dolar fırladı. Birçok banka Türkiye’den ayrılıyor. Citibank 900 milyon doları bırakıp gitti, HSCB ile TEB de ayrılma hazırlığında.”

KOMPLO UYARISI

Hüseyin Gülerce’nin Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘Seçim öncesi siyasi cinayet işleyebilirler’ ifadesini eleştiren İşbilen, siyasi bir cinayet işlenerek, camiaya yıkılmak isteneceği uyarısında bulundu. “Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür düsturunu anlatan ve öğreten Hizmet Hareketi nasıl olur da siyasi cinayet işler” diye soran İşbilen, bunun algı operasyonu olduğuna işaret etti.
<< Önceki Haber Eski AKP'li vekilden gündemi sarsacak açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER