Eski Musul Başkonsolosu Yılmaz, milletvekili kaydını yaptırdı

Eski Musul Başkonsolosu Yılmaz, milletvekili kaydını yaptırdı

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda CHP'den Ardahan milletvekili, Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, kaydını yaptırdı.

Kayıt işlemleri için iki kız çocuğu ve eşiyle birlikte gelen Öztürk Yılmaz'ın heyecanlı olduğu gözlendi. Milletvekili rozetini eşinin taktığı Öztürk Yılmaz, seçimlerin kendisi ve ülkesi için hayırlı olmasını diledi. Ardahan'dan seçilip geldiğini dile getiren Yılmaz, Serhat Ardahan'a teşekkür etti. Meclis çalışmalarında bir fark oluşturmak istediklerini kaydeden Yılmaz, "Diplomasideki 20 yılımızı buradaki siyasi çalışmalarımızla takviye ederiz; daha da önemli bir noktaya getirmiş oluruz. Partimize hayırlı olsun, ülkemize hayırlı olsun, güzel yurdumuza hayırlı olsun." diye konuştu.

Suriye'ye yönelik kara harekatı tartışmalarıyla ilgili bir soruya ise Yılmaz, şu anda seçim bölgesinden geldiğini belirterek, onunla ilgili açıklamaları gerekirse daha sonraki süreçte yapacakları karşılığını verdi. Şu aşamada seçim bölgesinden dün geldiklerini aktaran Yılmaz, dış politikayla ilgili gerekirse daha kapsamlı, derinlikli değerlendirmelerini önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Eski Musul Başkonsolosu Yılmaz, milletvekili kaydını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER