Eski savcı Mustafa Kelkit'in kızının ölümüne ilişkin dava başladı


Emekli özel yetkili savcı Mustafa Kelkit'in avukat kızı Çağrı Gonca Gönül'ün ölümü ile ilgili eşi emekli emniyet amiri Ertan Gönül hakkında açılan davasının ilk duruşması yapıldı. Eşinin silahlara merakının olduğunu ileri süren Ertan Gönül, evlilik yıldönümünde eşine silah almayı planladığını söyledi. Sanık Gönül ayrıca, "Eşim intihara meyilli biri değildi. İntihar ettiğini söylemiyorum. Kaza ile olduğunu düşünüyorum. Tabancanın eşimin elinde patlaması onun acemiliğindendir." dedi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ertan Gönül, sanık avukatları, emekli savcı Mustafa Kelkit ile müşteki avukatları katıldı. Olay günü eşimi ve oğlumu kayınvalidesine bıraktığını kaydeden Ertan Gönül, "Eşim Çağrı'yı arayarak lokantaya gelmesini ve yemek yemeyi teklif ettim. O da saat 20.00 civarı geldi. ben viski içtim, o rakı içti. İlerleyen saatlerde kayınvalidem eşime mesaj etti. Çocuğun uykusu geldiğini ve almamız gerektiğini söyledi. Eşim çocuğu almaya gitti. Daha sonra beni aldı ve eve geçtik. Eşim ile birlikte salonda çocuğu sallayarak uyuttum, daha sonra beşiğine yatırdık." beyanında bulundu.

"EŞİMİ BEN ÖLDÜRMEDİM, BEN ÖLSEYDİM O KALSAYDI"

Kendisinin yatak odasına, eşinin de banyoya gittiğini anlatan Gönül, "Ben üzerimi çıkardım silahı komidinin üzerine koydum. Silahın haznesinde mermi yoktu. Eşim bulunduğum odaya geldi. Komidinin üzerinden silahı aldı. Biraz şaka yollu olarak 'beni aldatırsan seni ve kendimi vururum' dedi. Tabancayı kafasına doğrulttuğunu görmedim. Eli ile aşağı yukarı doğru oynuyordu. Silahın namlusuna mermi sürdüğünü fart etmedim ancak tabancayı kafasına doğru götürdüğünde mekanizmanın geriye doğru olduğunu fark ettim, ne yapıyorsun demeye kalmadan tabanca patladı. O sırada 112'yı arayıp aramadığımı tam olarak hatırlamıyorum, kendimde değildim. Eşimi ben öldürmedim, ben ölseydim o kalsaydı." ifadelerini kullandı.

"EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMÜZDE ONA SİLAH HEDİYE ETMEYİ PLANLIYORDUM"

Sanık Ertan Gönül savunmasına şöyle devam etti: "Eşimin eline silahı görünce şakalaşıyorduk. Bana sıkacağına perdeye sık dedim. Şakalaşıp gülüyorduk. Eşim silahı alırken televizyon ile uğraşıyordum. Silahı aldığını görmedim. Eşimin tabancayı nasıl kurduğunu anlayamadım. Silahım ile eşime hiç ateş ettirmedim. Başak silahla da ateş edip etmediğini bilmiyorum. Bana kendisine silah almam konusunda baskı yapardı. Silahı çok severdi. Hatta evlilik yıl dönümümüzde ona silah hediye etmeyi planlıyordum. Eşim intihara meyilli biri değildi. İntihar ettiğini söylemiyorum. Kaza ile olduğunu düşünüyorum. Tabancanın eşimin elinde patlaması onun acemiliğindendir."

Emekli savcı Mustafa Kelkit ise sanığın mahkeme ile oynadığını belirtti. Sanığın müşfik bir insan portresi çizdiğini kaydeden Kelkit, "Dışarı çıktığında siz omu görün. Sanığın kızıma fiziki şiddet uyguladığını görmedim ama psikolojik şiddet uygulardı." dedi.

Beyanların ardından mahkeme talepleri aldı. Müşteki avukatları sanık Ertan Gönül'ün tutuklanmasını talep etti. Sanık Ertan Gönül ise adli kontrol şartının kaldırılmasını istedi. Sanığın tutuklanma talebinin reddine karar veren Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Eski savcı Mustafa Kelkit'in kızının ölümüne ilişkin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER