Eskişehir'de ETO ve KOSGEB sayesinde 208 girişimci patron oldu


Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, düzenlenen eğitimler neticesinde 208 girişimcinin işyeri açtığını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası'nın KOSGEB işbirliği ile düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin' 36-37 ve 38. dönemini başarıyla tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi. Törene ETO Başkanı Metin Güler, KOSGEB Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan, Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ile esnaflar katıldı.

Törende konuşan ETO Başkanı Güler, Türkiye'nin geleceğinin girişimciler sayesinde değişeceğini anlattı. İşsizliğin de çözümünün girişimcilikten geçtiğini vurguladı. Türkiye'de her yıl ortalama 1 milyon gencin iş bulması gerektiğini hatırlatan Başkan Güler, "İşsizliği azaltmak ve istihdamı geliştirmek için tek yol girişimcilik. Bu nedenle ETO olarak girişimciliğe ayrı bir önem veriyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz eğitimler neticesinde 208 girişimcimiz işyeri açtı. Yani KOSGEB ile düzenlediğimiz eğitimleri tamamlayan her beş kişiden biri patron oldu. Türkiye genelinde ise bu oran her yirmi kişiden biridir" şeklinde konuştu.

'GİRİŞİMCİLERE YENİ DESTEKLER GELİYOR'

KOSGEB Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan ise Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında girişimciliğin büyük önem taşıdığını ifade etti. Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için çalışma yürütüldüğünü belirten Özcan, girişimciliğin yeni istihdam alanlarının oluşturulması ve ekonominin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. KOSGEB'in yeni destek ve hibeler sağladığının altını çizen Özcan, 1 Nisan 2016 itibariyle imalat sanayine yönelik projelerde 800 Bin Lira'ya kadar hibe verileceğini anlattı. Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları takdim edildi. Sertifikalarını alan girişimciler sonrasında katılımcılarla birlikte topluca hatıra selfiesi yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehir'de ETO ve KOSGEB sayesinde 208 girişimci patron oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER