Etiler'de huzurevi arazisinin otel yapılmak istenmesi meclis gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul Etiler'de huzurevi yapılması için ayrılan araziye, otel yapılabilmesinin önünü açan imar planı değişikliğini re'sen onaylamasını TBMM gündemine taşıdı.

Tanrıkulu'nun Bakan İdris Güllüce'nin cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle: "Basına yansıyan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Etiler'de huzurevi yapılması için sağlık tesisi alanı olarak ayrılan araziye, otel yapılabilmesinin önünü açan imar planı değişikliğini re'sen onayladı. İBB plan değişikliğini 6 kez reddetmişti. Arazi ile ilgili değişiklik talebi, 6 kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gelmiş, kabul edilmemişti. Huzurevi alanı olarak gözüken 3 bin 250 metrekarelik arazi için 3 kat olan imar izni yaklaşık 5 kat arttırılmıştır.

Bu bağlamda;
1- Etiler'de huzurevi yapılması için sağlık tesisi alanı olarak ayrılan araziye, otel yapılabilmesinin önünü açan imar planı değişikliğinin gerekçesi nedir?
2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar plan değişikliğini 6 defa reddetmesinin nedeni nedir?
3- Bakanlığınızın İBB imar planı üzerindeki tasarruf hakkını neden elinden almıştır?
4- Etiler'de huzurevi yapılması için sağlık tesisi alanı olarak ayrılan arazide yapılan imar planı değişikliğinin yarattığı rant tutarı ne kadardır?
5- İstanbul Etiler'de huzurevi yapılmasına ihtiyacı yok mudur? Yoksa bakanlığınız ihtiyaç olmadığını nasıl tespit etmiştir?
6- 3 bin 250 metrekarelik arazide bakıma muhtaç kaç insanın kalabileceği huzurevi inşa edilebilirdi?
7- Etiler'de huzurevi yapılması için sağlık tesisi alanı olarak ayrılan arazide otel inşa edileceği iddiası doğru mudur?
8- İddia doğru ise huzurevi hangi araziye, hangi tarihte kaç kişilik olarak yapılacaktır?
9- Danıştay kararı doğrultusunda bakanlık böyle planlar yapamaz dediği halde Bakanlığın Danıştay kararına uymamasının gerekçesi nedir?"

CİHAN
<< Önceki Haber Etiler'de huzurevi arazisinin otel yapılmak istenmesi meclis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER