Ev dışı tüketim firmaları EDT EXPO'da buluştu

Ev dışı tüketim firmaları EDT EXPO'da buluştu

İSTANBUL (CİHAN)- Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) ve CNR Holding, Türkiye'de 50 milyar lirayı bulan ev dışı tüketim sektörünün önde gelen aktörlerini bir araya getirdi. Bu çerçevede 3. Ev Dışı Tüketim Fuarı (EDT EXPO) tertip edildi. Pek çok firma ve markanın yerini aldığı fuar törenle kapılarını açtı.

ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, hedeflerinin EDT Expo'yu 5 sene içinde Rusya, ve Orta Asya'yı içeren bölgenin en büyük fuarlarından biri haline getirmek olduğunu belirtti.

Fuara her sene ilginin arttığını vurgulayan Şahinöz, şunları ifade etti:

"2013'te 15 bin metrekare alanda 200 marka, 25 bin konuk ile yaptığımız fuarımıza 2014'te 25 bin metrekarelik alanda 300 marka ve 32 bin isim ile devam ettik. Bu sene ise 45 bin metrekarelik alanda 400 markanın katıldığı EDT Expo'ya 55 bin konuk geleceğini tahmin ediyoruz."

Şahinöz, EDT Expo'da tek ev dışı tüketim sektörüne yönelik ürünlerin tanıtılacağını da sözlerine ekledi.

EV DIŞI TÜKETİMDE EN BÜYÜK PAY RESTAURANTLARIN

ABD'de 620 milyar Euro, Avrupa'da 445 milyar Euro olan ev dışı tüketim sektörünün büyüklüğü Türkiye'de toplam 50 milyar lira. Bu ABD'nin 1/37, Avrupa'nın ise 1/39'u büyüklüğüne denk geliyor. Restaurantlar yüzde 26 ile ev dışı tüketimde en büyük payı alıyor. Onu yüzde 22 ile fast food yüzde 17 ile oteller takip ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Ev dışı tüketim firmaları EDT EXPO'da buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER