'Evlilik ve aile hayatı' semineri düzenlendi


Toplumda sağlıklı ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün geliştirdiği Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Erzurum'un Aşkale ilçesinde düzenlenen seminerde 220 kişiye aile eğitimi verildi.

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Aşkale Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen aile eğitimlerine, öğrenciler ile aileler katıldı. Programda 'Evlilik ve Aile Hayatı' ile 'Okul ve Aile' konuları anlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil, 'Evlilik ve Aile Hayatı' AEP Eğitmeni Yunus Emre Akgün de 'Okul ve Aile' konularında sunum yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, aile eğitim seminerlerinin bütün ilçelerde düzenleneceğini söyledi. Abdulhakimoğulları, amaçlarının Aile Eğitim Programı kapsamında, aileleri bilinçlendirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Aile eğitim proğramları ile ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Geçen yıl yaklaşık 5 bin kişiye uzmanlarımız aile eğitim verdi. Yıl içerisinde de bu rakamın üzerine çıkmayı hedeflemekteyiz. Güçlü aile güçlü toplum demektir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Evlilik ve aile hayatı' semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER