Eyüp Belediyesi'nden Çanakkale etkinliği


Eyüp Belediyesi, Çanakkale zaferinin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sabah namazının ardından vatandaşlara Çanakkale'de şehit olan askerlerimizin menüsü olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram etti.

Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazının ardından Çanakkale'de şehit olan askerlerimiz için dualar edildi. Kur'an- Kerim tilavetinin ardından camiden çıkan vatandaşlara buğday çorbası ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Çanakkale zaferinin yıl dönümü münasebetiyle özel bir organizasyon yapıldı. Şehitlerimizin hatıralarına ilişkin çorba dağıtıyoruz. Bizde bu vesileyle Çanakkale şehitlerimize ve atalarımıza özellikle de son dönemde vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden ve canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ailelerine şükranlarımı ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, "Çanakkale'de şehitlerimizi andığımız bir gün. Bir Cuma sabahı namaz sonrası şehitlerimizi dualarla ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle anıyoruz. Biraz sonra da onların içtikleri çorbayı içeceğiz. Onları anlamaya çalışacağız. Bu anlamda mütevazı ve etkili bir program
yapmaya çalışıyoruz. Umarım bu program amacına ulaşır. Milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlar diye düşünüyorum." dedi.

Bu arada Eyüp Sultan Meydanı'nda Çanakkale savaşı fotoğraflarından oluşan bir de fotoğraf sergisi açıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Eyüp Belediyesi'nden Çanakkale etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER