Faruk Loğoğlu'ndan BM Genel Sekreteri'ne Özgecan mektubu


ANKARA (CİHAN)- CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, Özgecan Aslan cinayetini uluslararası arenaya taşıdı. Loğoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'a yazdığı açık mektupla kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bir BM Sözleşmesi hazırlanmasını talep etti.

CHP İzmir Milletvekili Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek için siyah takım, gömlek ve kravatla katıldı. Özgecan olayının bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Loğoğlu, bu noktadan hareket ederek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Mun'a açık mektup gönderdiğini anlattı. Loğoğlu, "Amaç bunun bir insanlık meselesi olduğunu, dünyanın her yerinde bütün toplumlarında kadına karşı şiddetin yaygın bir sorun olduğunu ve buna karşı çıkılması gerektiğini anlatmak için bu mektubu gönderdim." diye konuştu.

"MAKSAT, BM ÜZERİNDEN DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKMEK"

BM'de kadına şiddet konusunda çok kapsamlı çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Faruk Loğoğlu, Özgecan'ın hunharca katledilmesinden sonra bu konunun tekrar gündeme taşınmasının mağduriyete uğrayan tüm kadınlara borçlarının olduğunu söyledi. Mektupla birlikte BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a iki çağrıda bulunan Loğoğlu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda bir BM Sözleşmesi hazırlanmasını istedi. BM'de çalışmış bir diplomat olarak bunun doğrudan Genel Sekreter'in görevi olmadığını gayet iyi bildiğini belirten Loğoğlu, "Maksat, BM Genel Sekreteri üzerinden dünyanın dikkatini çekmek." dedi. Loğoğlu, ikinci olarak da 11 Şubat'ın "Kadın-Erkek Eşitliği Günü" olarak seçilmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Faruk Loğoğlu'ndan BM Genel Sekreteri'ne Özgecan mektubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER