Fatih Belediyesi önünde sürgün protestosu


Ankara'daki patlamayı protesto etmek için 12-13 Ekim'de greve katılan Fatih Belediyesi'nin 6 çalışanının Fatih Kaymakamlığı'na sürüldüğü iddia edildi. Fatih Belediyesi önünde toplanan bir grup, sürgün olayını protesto etti.

Greve katılan Fatih Belediyesi çalışanlarının Fatih Kaymakamlığına sürüldüğünü öne süren bir grup Vatan Caddesi üzerindeki Fatih Belediyesi önünde toplandı. 'Baskılar, sürgünler, soruşturmalar bizi yıldıramaz', 'Katliam yapmak serbest, yas tutmak, katliama karşı eylem yapmak yasak' yazılı pankart taşıyan grup, 'Savaşa hayır! Barış hemen şimdi', 'Ankara'nın hesabı sorulacak' şeklinde slogan attı. Grup adına açıklamayı Tüm Belediye ve Yerel Hizmetleri Emekçileri Sendikası yöneticisi Ömer Erol yaptı.

İnsanların 'Barış' demek için Ankara'ya gittiklerini belirten Erol, "Çocuklar ölmesin diye, savaşa inat, barış hemen şimdi şiarıyla Ankara'ya gitmişlerdi. Sadece barış için gelmişlerdi. Birileri gibi, 'Patlamadan sonra oyumuz artar mı, azalır mı? diye düşünmemişti. Canlı bombalarla ilgili bir hayli bilgi almalarına rağmen müdahale etmediler. Türkiye'nin kalbinde canlı bombalar 100 arkadaşımızı katletti. Bunun araştırması nasıl yapılmaz? Vazifeniz ölenlerin ailelerine baş sağlığı dilemekti. Ama yazıklar olsun! Bu başsağlığı ve taziye dileklerini sunmak isteyenleri sürgün ettiniz." diye konuştu.

Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Belediyesi önünde sürgün protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER