Fatih Portakal'dan canlı yayında AKP'ye salvo

Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, AKP'nin tek başına yeni anayasa yapması halinde ülkenin daha da mutsuz olacağını söyledi.

Fatih Portakal'dan canlı yayında AKP'ye anayasa önerisi

Son günlerde yaşanan laiklik ve yeni anayasa tartışmalarına Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal canlı yayında tepki gösterdi.

AKP'nin teklif ettiği anayasanın tek bir partinin anayasası olacağı ve bu sebeple bu ülkede hazırlanan en kötü anayasa olacağını söyledi.

Portakal yayında şunları söyledi: 

"Şimdi biliyorsunuz bir anayasa hazırlanılması isteniyor ama bu AKP'nin teklif ettiği, tek bir partinin anayasası. Sayın yetkililer, bu konuda bu ülkede söylem hakkı olan bir yurttaş olarak lütfen şunu dikkate alır mısınız? Sizin tek başına yapacağınız anayasa, bu ülke hazırlanmış en kötü anayasa olacaktır. Bu sözümün de arkasındayım. Çünkü sizin görüşünüzü yansıtan, çoğulculuğu olmayan bir anayasadan farklı bir şeyler bekleyemeyiz. İdeolojiniz mutlaka o anayasanın içine yansıtılacaktır. Toplumun genelini yönlendirebilecek, yaşantısını etkiliyebilecek bir anayasa olmayacaktır. Onun için benim size sadece yurttaş Fatih Portakal olarak önerim: Tek başınıza bir anayasa değişikliği yapmayınız. Bu ülke daha da mutsuz olacaktır. Olabilecektir demiyorum bakın, olacaktır! Bu da bir not olarak düşüversin tarihe."
 
<< Önceki Haber Fatih Portakal'dan canlı yayında AKP'ye salvo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER