FED, faiz artışında değişikliğe gitmedi


Küresel piyasaların yakından takip ettiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre ABD Merkez Bankası (FED), sıfıra yakın olan faiz oranında değişikliğe gitmedi.

FOMC yetkilileri, 'son küresel ekonomik ve finansal gelişmelerin ekonomik faaliyeti (biraz) sınırlamaya ve yakın vadede enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmasının muhtemel' olduğuna dikkat çekildi. FED, bu kararı ile maksimum istihdam ve fiyat istikrarını teşvik etmek istiyor.

Buna rağmen kurul, işgücü piyasası göstergelerin ve ekonomik aktivitelerin ılımlı bir şekilde genişleyeceği öngörüsünde bulundu. Enflasyonun ise enerji ve ithalat fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle orta vadede yüzde 2'ye doğru kademeli olarak artış göstereceği ifade edildi. Komite, enflasyonun yakından takip edeceği belirtti.

Ekonomik aktivitelerin, hane halkı harcamalarının ve yatırımların ılımlı bir şekilde genişlediğine dikkat çeken FED, konut sektörünün gelişmeye devam ettiğini ifade etti.

İhracatın yatay (yumuşak) seyrettiğini kaydeden politika yapıcıları, istihdam piyasası göstergelerin gelişmeye devam ettiği ve işsizliğin azaldığına dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber FED, faiz artışında değişikliğe gitmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER