FİFA U 17 Dünya Kupası: Mali ve Nijerya finale yükseldi

FİFA U 17 Dünya Kupası: Mali ve Nijerya finale yükseldi

Şili'de düzenlenen FİFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Mali U 17 Milli Takımı, Belçika'yı 3 - 1 mağlup etti ve finale adını yazdırdı. Nijerya ise Meksika'yı 4 - 2 yenmeyi başararak finalist oldu.

Birinci devrede Belçika takımından Dante Rigo, maçın 16. dakikasında ilk gölü attı. Sadece 6 dakika sonra Mali, Boubacar Traoré'nin sayısı ile eşitliği sağladı ve ilk yarıyı 1 - 1 tamamlandı. İkinci bölümünde Mali'nin genç kartalları 2 gol daha kaydetti. Müsabakanın 55. dakikasında Sidiki Maiga, Belçikalı kalecinin hatasını affetmedi ve takımını 2 - 1 öne geçirdi. Kronometreler 85 gösterirken bu kez Sekou Keita, sonucu belirledi. Karşılaşma 3 - 1 Mali'nin üstünlüğü ile sona erdi ve yeşil sarı kırmızılılar, tarihinde ilk defa U 17 finale yükseldi. Mali, Nijerya ile pazar günü dünya şampiyonluğu için karşılaşacak.

Mali Milli Takım taraftarları, maça yoğun ilgi gösterdi. Mali'de maç boyunca hayat adeta durdu. Nijerya'da ise gözlere ekranlara kilitlendi. İki Afrika ülkesini U 17 milli takımları finalde dünyanın en iyisi olmak için ter dökecek.

Günün ikinci yarı final mücadelesinde Nijerya U 17 ekibi, Meksika'yı 4 - 2 yendi. Nijerya'nın gollerini Nwakali (35 dk.), Okonkwo (43 dk.), Ebere (67 dk.), Osimhen (83 dk.) kaydederken, Meksika'nın sayılarını K. Magana (8 dk.), D. Cortes (60 dk.) attı.
CİHAN
<< Önceki Haber FİFA U 17 Dünya Kupası: Mali ve Nijerya finale yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER