Nazarbayev, Hollande ile bir araya geldi

Nazarbayev, Hollande ile bir araya geldi

Fransa'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, görüşme öncesinde Elysee Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

İki lider baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili işbirliğinin temel yönleri ve uluslararası güncel konularda görüş alışverişinde bulundu.

Fransa'nın, Kazakistan'ın en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu kaydeden Nazarbyev, ekonomik ve politik konularda tam bir anlayış içerisinde olduklarını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nın Astana ziyaretinde varılan anlaşmaların sonraki uygulamalarını da ele aldıklarını belirten Nazarbayev, Astana-Paris arasında ticaret, yatırım, kültürel, ve havacılık alanlarında büyük işbirliği potansiyeli olduğunu ifade etti.

Nazarbayev, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a birinci dereceli Dostluk Nişanı takdim etti.

Görüşmeler sonunda iki cumhurbaşkanının ortak deklarasyonu, Fransa'nın Expo-2017'ye katılım anlaşması, Kazakistan Uzay Ajansı ve Fransa Ulusal Havacılık ve Uzay Komitesi arasında işbirliği ve yatırım anlaşması ile birlikte Kazakistan ve Fransa Eğitim Bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması imzalandı. CİHAN
<< Önceki Haber Nazarbayev, Hollande ile bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER