Figen Yüksekdağ: Siyasi iktidar, bizlere dönük saldırıları azmettiriyor

Figen Yüksekdağ: Siyasi iktidar, bizlere dönük saldırıları azmettiriyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'da tekstil işçileriyle bir araya geldi. Kendilerine yönelik suikast iddialarını değerlendiren Yüksekdağ, "Siyasi iktidar, bizlere HDP'nin Eş Genel Başkanlarına dönük saldırıları azmettiriyor." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Bahçelievler'de bir tekstil firmasına giderek çalışanları ziyaret etti. Çalışanlarla sohbet eden Yüksekdağ, öğrencilik yıllarında tekstil atölyesinde ortacı olarak çalıştığını söyledi. Yüksekdağ, daha sonra dikiş makinesinin başına geçip elbise dikti. Dikişte pek becerikli olmadığını söyleyen Yüksekdağ, "En iyisi ben ortacı olarak kalmaya devam edim, dikişçi olmayayım." dedi.

Gazetecilerin haklarındaki suikast iddialarına yönelik soruları cevaplayan Yüksekdağ, bu bilgileri hükümet kanallarından öğrenmediklerini ifade etti: Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Vicdan sahibi insanların ulaştığı bilgiler aracılığıyla bizler bilgilenmiş oluyoruz. Bu da şunun sonucu aylar boyunca gerek Selahattin Demirtaş'ı gerekse de beni hedef haline getirirse bir siyasi iktidar IŞİD'li caniler de bize dönük suikast hazırlıkları yapar, gözü dönmüş gözü kararmış paramiliter yapılar da bize dönük saldırı hazırlıkları yapar. Yani yapmaya hazırlanana değil azmettirene bakmak lazım. Siyasi iktidar, bizlere HDP'nin Eş Genel Başkanlarına dönük saldırıları azmettiriyor. Benimle ilgili söylenenleri saymak bile istiyorum. Milletvekili adayı eski bakan 'Bir kurşunla devrilirsin' diye tehdit etti. Bu kadar açık ve doğrudan bir tehdit yapıldıktan sonra bize HDP EŞ genel Başkanlarına her türlü saldırının önü açılmış demektir. Bir azmettiricilik var demektir."

Kelle koltukta siyaset yaptıklarını dile getiren Yüksekdağ, "Türkiye'de endişeli olmamak için bir neden yok ne yazık ki. Türkiye artık güvenli bir ülke değil. Siyasi iktidar seçim çalışmalarının özgür ve güvenli ortamda sağlamakla görevliyken, sorumluyken kendimizi birden bir can pazarı içinde bulduk. Katliamların ve çok ciddi suikast tehditlerinin ortasında bulduk. Ülkeyi güvensizleştirdiler. Artık hiç kimse güvende değil. Sokakta dolaşırken güvende değil, çalışırken güvende değil, siyaset yaparken hele hiç güvende değil." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Figen Yüksekdağ: Siyasi iktidar, bizlere dönük saldırıları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER