Finli gazeteciye tehdit: Diktatör olsa sorudan sonra asılırdın, bu ne cüret?


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında Erdoğan'a 'Diktatör müsünüz?' sorusunu yönelten Finli gazeteciye sosyal medyada tehditler yağıyor.

Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu'nda (YLE) diplomasi muhabiri olarak çalışan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' sorusu yankılanmaya devam ediyor. Başta Twitter olmak üzere sosyal medyada Finli gazeteciye tepkiler gelirken bir Twitter kullanıcısının şu mesajları dikkat çekti: "Erdoğan diktatör olsaydı, o aptal sorudan sonra asılırdın. Bu ne cüret? Bu saçma soruyu git sen Netanyahu'ya sor. O zaman görürsün neler oluyor?"

Kendisine yönetilen bu mesajları takipçileri ile paylaşan Finli Gazeteci Kankkonen'e sinirlenen kişi "Beni hedef gösterme s…. belana" diye tehditte bulundu.

ERDOĞAN: HANGİ GAZETEDEN?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Finli gazeteci Tom Kankkonen'in 'Siz diktatör müsünüz?' sorusuna muhatap oldu. Erdoğan, çevresine dönerek, 'Hangi gazeteden?' diye sordu. Ardından şu karşılığı verdi: "Diktatörün ülkesinde böyle soru soramazsınız. Bana çocuklarım, eşim başta olmak üzere her türlü hakaret sınırsızca yapılmaktadır. Biz bunları sabırla karşıladık."

FİNLİ GAZETECİ DAHA ÖNCE DE ERDOĞAN'A 'ÖZEL HAYATA MÜDAHALE' İLE İLGİLİ SORU SORMUŞ

Finli gazeteci 2013 yılında da Erdoğan'a sorduğu bir soru ile Türkiye gündemine gelmişti. 6 yıl Türkiye'de serbest muhabirlik yapan Tom Kankkonen, 6 Kasım 2013 tarihinde Erdoğan'a, Finlandiya'da yine Türkçe olarak, 'Türkiye'de bazı kesimlerin son günlerde artan bir rahatsızlığı var. Öyle bir iddia var ki siz insanların özel hayatına daha fazla müdahale ediyorsunuz. Son örnek, kız erkek öğrencilerin yaşama koşulları. Böyle bir müdahaleye neden gerek görüyorsunuz?' sorusunu yöneltmişti. Soruya tepki gösteren Erdoğan, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş. Öyle anlıyorum." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, "Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Öyle olsaydı Türkiye'de iki kişiden birinin oyunu almazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. Üç dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şu anda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır." demişti. CİHAN
<< Önceki Haber Finli gazeteciye tehdit: Diktatör olsa sorudan sonra asılırdın,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER