Fitch, Güney Afrika'nın kredi notunu düşürdü, maliye bakanı görevden alındı

Fitch, Güney Afrika'nın kredi notunu düşürdü, maliye bakanı görevden alındı

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, dün akşam saatlerinde ani bir kararla Maliye Bakanı Nhlanhla Nene'yi görevden aldı. Zuma kararın ardından, "Nene'yi başka bir stratejik göreve atamak görevinden aldım."dedi

Nhlanhla Nene'nin zor ekonomik koşullarda görevini başarıyla yerine getirdiğini belirten Zuma, iktidar partisi ANC milletvekili David Van Rooyen'i yeni ekonomi bakanı görevine atadı.

Yeni Maliye Bakanı Rooyen, Finans ve Ekonomik Dönüşüm komiteleri daimi denetçiliği görevlerinde bulunmuştu. Rooyen ayrıca, Merafong Belediye başkanı olarak da görev yaptı.

Dünyanın en kırılgan ekonomileri arasında ilk 5'te olan Güney Afrika'da Nene'nin görevden alınması bütün ülkede şok etkisi yaptı. Son aylarda dolar karşısında iyice zayıflayan yerel para birimi Rand, daha da değer kaybederek rekor oranla 15.38'den işlem gördü.

Uluslararası kredilendirme kuruluşu Fitch Ratings, geçen hafta Güney Afrika'nın uzun vadeli döviz ve yerel para birimi cinsi notlarını sırayıla BBB'den BBB-'ye ve BBB+'dan BBB'ye indirmişti. Nene'nin görevden alınmasında Fitch notunun da etkisi olduğu söyleniyor. Rooyen'in mali çevrelerce hiç tanınmaması da Afrika devinde endişeleri daha da artırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fitch, Güney Afrika'nın kredi notunu düşürdü, maliye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER