Flaş! CHP'li bir belediyeye daha operasyon hazırlığı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ardından CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden almak üzere İçişleri Bakanlığı, Valiliğe yazı gönderdi

SHABER3.COM

İçişleri Bakanlığı Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ı görevden almak için harekete geçti
 
İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den sonra CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı görevden almak için, İstanbul Valiliği’ne yazı gönderdi.

1 ARALIK TARİHLİ YAZI

Genel Müdür Ekrem Canalp imzasıyla, Murat Hazinedar hakkında Valilik’e gönderilen 1 Aralık 2017 tarihli yazıda, Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılması için görüş istediği ortaya çıktı.

Eğer Valilikten, Bakanlığın istediği yönde belge gelseydi, İlgezdi’den önce Hazinedar’ı görevden alınacaktı.

VALİLİKTEN GÖRÜŞ İSTENDİ

İstanbul Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’ne gönderilen 24 Kasım 2017 tarihli yazıda, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında devam eden soruşturmalara işaret edildi ve anayasa’nın ilgili maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmasına ilişkin Vali görüşü istendiği hatırlatıldı.

BAKANLIK ISRARLI

Bakanlık, yazısında, Valiliğin Aralık ayı başında aynı gün gönderdiği cevabi yazıda, Hazinedar’a hakkında başlatılan, devam eden soruşturma veya kovuşturmaların tespit edilmediği bilgisine dikkat çekilip, bir kez daha ‘Adli makamlardan tespit edilecek soruşturma veya kovuşturmaların da göz önünde bulundurularak Anayasa’nın 127’inci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’inci maddesi gereğince’ Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin Vali görüşünün Bakanlığa bildirilmesi istendi.

Bakanlık, Valilikten ilk gelen bilgiler doğrultusunda yeterli delil ve belge oluşturamadığı için Hazinedar’ı görevden alamadığı için görüş sordu.

Şimdi gözler, Valilik’ten ikinci kez gelecek yanıta çevrildi.

YETERLİ BİLGİ VE BELGE ARANIYOR

Bakanlık bu kez, Hazinedar’la ilgili yeterli bilgi ve belgeye ulaşırsa, Valilik görüşü doğrultusunda görevden uzaklaştırabilecek.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ise Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın açıklamalarına dikkat çekip, “Şu an için ek bir söz yok” dedi.
<< Önceki Haber Flaş! CHP'li bir belediyeye daha operasyon hazırlığı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER