Ruslar hedef gözetmeksizin vurdu iddiası

Suriye'de operasyona başlayan Rus uçaklarının Humus ve Hama'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere saldırdığı ileri sürüldü.

Ruslar hedef gözetmeksizin vurdu iddiası

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Esed güçlerine ait savaş uçaklarının  ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki ilçelere saldırmasında 32 kişinin öldüğü, 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.

RUS UÇAKLARI VURDU İDDİASI  

Anadolu Ajansı'na bilgi veren Humus'taki yerel medya aktivisti Samir el Humusi, saldırı bölgesinde büyük tahribatın olması nedeniyle halk arasında Rus uçaklarının Humus ve Hama'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere saldırdığı şeklinde iddiaların olduğunu kaydetti.  Humusi, ''Hama ve Humus bölgesinde muhalif bölgelere saldıran savaş uçaklarının diğer uçaklardan farklıdır. Bu uçakların tahrip gücü diğerlerine göre daha yüksektir. Silahlı muhaliflerin dinlediği telsiz konuşmalarda kule ile uçaklar arasında geçen konuşmalar Rusçaydı'' dedi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Humus'un Rastan, Telbise ilçesi ve Zafaran bölgesine düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını doğruladı. Saldırı bölgelerinde büyük maddi hasarın meydana geldiği ve sivil savunma ekiplerinin de enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığı ifade ediliyor.

<< Önceki Haber Ruslar hedef gözetmeksizin vurdu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER