Fransa, AB'den ortak savunma mekanizmasını işletmesini istedi


Paris'teki saldırıların ardından terör örgütü IŞİD'e karşı atağa geçen Fransa, Avrupa Birliği'nden ortak savunma mekanizmasını hayata geçirmesini istedi. Lizbon Anlaşması'na göre bir AB üyesinin kendi topraklarında silahlı saldırıya uğraması durumunda diğer üyelerin ellerinden gelen tüm yardımı yapmaları gerekiyor. Bu madde şu ana kadar hiçbir zaman işletilmemişti.

Bugün Bürksel'de yapılan bakanlar toplantısı kapsamında açıklama yapan Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, üyelerin Suriye ve Irak'taki Fransa operasyonlara aktif olarak katılabileceklerini ya da lojistik destek verebileceklerini söyledi. Fransız bakan, bugün tüm üyelerin kendilerine yardım için söz verdiğini, saldırıya uğrayanın sadece Paris değil tüm Avrupa olduğunu söylediklerini dile getirdi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de "Bugün Fransa, Avrupa'dan yardım ve destek istiyor ve Avrupa da hep birlikte 'evet' diyecektir." ifadelerini kullandı.

Bu arada Fransız Ordusu Sözcüsü Gilles Jaron, IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'da bir komuta merkezi ile talim kampını yok ettiklerini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa, AB'den ortak savunma mekanizmasını işletmesini istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER