Fransa'da aşırı sağ bölgesel seçimlerde zafer peşinde


Fransa'da Aralık ayında düzenlenecek bölgesel seçimlerle ilgili yapılan son anketler, aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) 13 bölgenin en az 3'ünde ilk sırada olacağını ortaya koydu. TNS'nin yaptığı ankette Fransızların yüzde 52'si, kendi bölgelerinde aşırı sağ partinin kazanmasından rahatsız olmayacağını dile getirdi.

TNS araştırmasında, ankete katılanların yüzde 35'i bölgesel seçimlerde Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı partinin zaferinin normal olacağını söyledi. Yaşadığı bölgede olası aşırı sağ partinin zaferinden rahatsız olacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 48 olarak ölçüldü.

AŞIRI SAĞ PARTİ 3 BÖLGEDE LİDER

FN'nin, lideri Marine Le Pen'in aday olduğu Nord-Pas-de-Calais-Picardie ve Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgelerinden sonra Alsace-Lorraine-Champagne-Ardenne bölgesinde de ilk sırada yer alacağı kaydedildi. Odoxa tarafından gerçekleştirilen ankete göre Alsace-Lorraine-Champagne-Ardenne'de aşırı sağ aday Florian Philippot, yüzde 32 ile seçimlerde sanıktan ilk sırada çıkacağı iddia edildi. Merkez sağ blokun adayı Philippe Richert ise yüzde 30 ile ikinci sırada yer aldı. Halen Lorraine Bölgesi Başkanlığı görevini yürüten sosyalist Jean-Pierre Masseret ise yüzde 19 ile 3'üncü sırada kaldı.

HÜKÜMETE KIZAN SEÇMEN TEPKİ OYU VERECEK

Bölgesel seçimlerle ilgili yapılan araştırma, halkın, iktidarın politikalarına duyduğu tepkiyi de gözler önüne serdi. Halkın yüzde 42'si, 6 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek bölgesel seçimlerde hükümetin politikalarından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmek niyetinde olduğunu aktardı. İktidarın politikalarını destekleyenlerin oranı ise sadece yüzde 12'de kaldı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da aşırı sağ bölgesel seçimlerde zafer peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER