Fransa'da Müslümanları hedef alan saldırılar 3 kar arttı


Fransa'da Müslümanları hedef alan saldırılar 2015 yılında 3 kat arttı. Yahudilere yönelik saldırılarda ise azalma kaydedildi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, La Croix gazetesine yaptığı açıklamada 2015 yılında İslamofobik saldırıların rekor kırdığını duyurdu. Fransız bakan, geçtiğimiz yıl 400 saldırının kayıtlara geçtiğini aktardı. Bu sayının, İslamofobiye karşı Ulusal Gözlem Evi ve Fransa İslam Konseyi'nin kurulduğu 2011 yılından beri tespit edilen en yüksek rakamlar olduğu kaydedildi. 2014 yılında Müslümanları hedef alan saldırılar ise 133 olarak gerçekleşmişti. Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, Müslümanlara yönelik saldırıların çoğunluğunun ise Ocak ayında Paris'teki terör saldırılarından sonra gerçekleştiğini aktardı.

Bernard Cazeneuve, 2015 yılında Yahudilere yönelik saldırıların ise yüzde 5 düzeyinde azaldığını ancak yine de saldırı düzeyinin çok yüksek olduğunu söyledi. Cazeneuve, 2015 yılında toplam 806 antisemit saldırının yaşandığına dikkat çekti.

Kiliseler ve Hristiyanlara ait mezarlıkların da saldırılardan nasibini aldığını kaydeden Cazeneuve, 2015 yılında bu yerlere yönelik 810 saldırının tespit edildiğini söyledi. Bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 20 daha fazla olduğuna dikkat çekti. Söz konusu saldırıları asla kabul edemeyeceklerine vurgu yapan Cazeneuve, bu tarz saldırıların cezasız kalmayacağına dikkat çekti.

Ayrıca Bernard Cazeneuve, 2015 yılında kin ve nefreti körüklediği suçlamasıyla 40 imam ve vaizin de sınır dışı edildiğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da Müslümanları hedef alan saldırılar 3 kar arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER