Fransa'da Senatör Dassault hakkında soruşturma açıldı


PARİS (CİHAN)- Le Figaro gazetesinin sahibi ve Halk Hareket Birliği (UMP) Essonne Senatörü Serge Dassault hakkında (89) yurtdışında hesabı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Fransa'da politikacıların her yıl mal varlığını bildirmek zorunda oldukları Fransa Siyasi Hayatının Şeffaflığı Yüksek Otoritesi'nden (HATVP) yapılan açıklamada, Serge Dassault'un mal beyanında 'ciddi şüpheler' bulunduğu kaydedildi. Ünlü işadamının dosyasının mali savcılığa gönderildiği aktarıldı. Kuvvetli şüphenin senatörün yurtdışında hesabının bulunması ile ilgili olduğu belirtildi. Fransız medyasında yer alan haberde de ünlü işadamının mal beyanında Lüksemburg'da bulunan iki banka hesabını bildirmediği belirtildi.

Mali savcılık senatörle ilgili kendilerinde ihbarda bulunulduğunu doğruladı. Mali suçlarla mücadele bürosu tarafından Serge Dassault hakkında ön soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Serge Dassault daha önce de Corbeil-Essonnes Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 1995-2009 yıllarını kapsayan soruşturmada, suç örgütü kurmak, yolsuzluk, para karşılığı oy satın almak, kamu imkanlarını kötüye kullanmak ve kara para aklamakla suçlanmıştı. Fransa Senatosu tarafından dokunulmazlığı kaldırılan Halk Hareketi Birliği (UMP) Senatörü Serge Dassault, gözaltına alınmış daha sonra ise serbest bırakılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da Senatör Dassault hakkında soruşturma açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER