Fransa'daki kazaya kamyon şoförünün neden olduğu iddia edildi


Fransa'da 42 kişinin hayatını kaybettiği kazaya, aracının kontrolünü kaybeden kamyon şoförün neden olduğu iddia edildi.

Kazanın meydana geldiği Puisseguin'in Belediye Başkanı Xavier Sublett, kamyon şoförünün aracının kontrolünü kaybederek otobüsün geldiği karşı şeride geçtiğini söyledi. Kazadan yara almadan kurtulan otobüs şoförünün de kendisini muayene eden doktorlara, üzerine gelen kamyondan kaçamadığını söylediği aktarıldı. Kazadan hemen sonra şoförün acil çıkış düğmesine bastığı da belirtilirken bunun birkaç kişinin otobüsten kurtulmasına imkan sağladığı kaydedildi. Hayatını kaybeden yolcuların çoğunluğunun da kaza sonrası oluşan yangında yanarak hayatını kaybettiği belirtildi. Bu arada otobüsteki yolcuların Bask Bölgesi'ne günübirlik gezi düzenleyen emeklilerin oluşturduğu 'Üçüncü Yaş Kulübü' üyeleri olduğu belirtildi.

VALLS: FRANSA YASTA

Olay yerini ziyaret eden Fransa Başbakanı Manuel Valls da kazanın korkunç bir felaket olduğunu söyledi. Valls, 30 yıldan beri böyle felaketle karşılaşmadıklarını da belirterek, kazanın nedenleriyle ilgili polisin gerekli çalışmaları derhal başlattığını aktardı. Manuel Valls, "Bu Fransa için korkunç bir şok. Fransa ve Fransızlar yasta."ifadelerini kullandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Fransa'ya dönüşte olay yerine gideceğini söyledi.

Fransa'nın güneybatısındaki Gironde'da bu sabah bir otobüsle kamyonun çarpışmasıyla meydana gelen kazada 42 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası yanan otobüsten şoförle birlikte 8 kişi ise kurtulmayı başarmıştı. Kazadan yaralı kurtulan 4 kişinin durumunun ise kritik olduğu belirtiliyor.

Fransa'da bu sabah meydana gelen kaza, 1982 yılından sonra yaşanan en büyük trafik kazası olarak kayıtlara geçti. 1982 yılında Cote-d'or'da meydana gelen kazada 44'ü çocuk olmak üzere, 53 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'daki kazaya kamyon şoförünün neden olduğu iddia... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER