Freni boşalan kamyon otomobili ezip, gecekonduya girdi


Ankara'nın Altındağ ilçesinde freni boşaldığı iddia edilen hafriyat kamyonu geri doğru giderek bir gecekondudan içeri girdi. Bu sırada salonda oturan baba-oğul kamyonun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Kamyonun üzerinden geçtiği aileye ait otomobili hurdaya dönerken, gecekonduda büyük hasar oluştu.

Kaza, sabah saatlerinde Altındağ ilçesinde meydana geldi. Bir inşaat şirketine ait 06 BF 1560 plakalı hafriyat kamyonunun park halindeyken freni boşaldı. Geri doğru kaçmaya başlayan kamyon bir ağaca çarpıp, yolun altında bulunan Birk ailesinin yaşadığı gecekonduya yöneldi. Aileye ait 06 YEB 44 plakalı otomobilin üzerinden geçen kamyon, hızla gecekondudan içeri girdi. Olay anında salonda oturan Mehmet Birk ile oğlu Tufan kamyonun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Kazada yaralanan olmazken Birk ailesi kazayı yara almadan atlattı. Ailenin gözyaşlarına boğulan çocukları Tufan Birk'i polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Gecekondunun giriş bölümünde büyük hasar meydana gelirken ailenin otomobili hurdaya döndü.

MEHMET BİRK GÖK GÜRÜLTÜSÜ GİBİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİ

Olay anında salonda cam kenarında oğlu ile oturduğunu belirten Mehmet Birk, "Bir ses geldi. Ses gelir gelmez, çocuğu kucaklayıp evin sağlam tarafına doğru attım. Çocuk da şaşırdı ben de şaşırdım. Kamyon geleceği hiç aklımıza gelmezdi. Yeni kalktık. Oturduk, televizyon izliyorduk. Bir anda gök gürültüsü gibi gümbür gümbür geliyor." diye konuştu. Dirk, gecekonduda büyük hasar olduğunu, otomobillerinin ise pert olduğunu kaydetti.

Evde oğlu, gelini ve 2 torununun bulunduğunu anlatan Ergül Birk ise şans eseri kazada yaralanan olmadığını söyledi.

Gecekonduya çarpan kamyon ve hurdaya dönen otomobil bulunduğu yerden güçlükle kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Freni boşalan kamyon otomobili ezip, gecekonduya girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER