Furkan Vakfı Davası'nda bir tahliye

Furkan Vakfı Davası'nda mahkeme Ali Alagöz'ün tahliyesine karar verdi. Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ise tahliye edilmedi.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Adana'da haklarında 21 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan, aralarında Alparslan Kuytul'un da bulunduğu ikisi tutuklu 45 kişinin yargılanmasına devam edildi.

KUYTUL VE ALAGÖZ SEBGİS İLE SAVUNMA YAPTI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi. Kuytul ise tahliye edilmedi.

Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada, bazı tutuksuz kişiler ile avukatları hazır bulundu. 

Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz ise Bolu Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtası ile duruşmaya katıldı.

Kuytul, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, vakfın suç örgütleriyle bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz (solda), vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile 2017 yılı ocak ayından beri Bolu Kapalı Cezaevi'nde tutukluydu. 

ALAGÖZ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

Sanık Alagöz de vakfın yasa dışı bir geliri olmadığını öne sürerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ali Alagöz'ün adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

KUYTUL 24 SAAT GEÇMEDEN YENİDEN TUTUKLANMIŞTI

Alparslan Kuytul geçen yıl ocak ayında tahliye edilmiş, 24 saat geçmeden Adana'da ikamet ettiği eve "geçmiş olsun" ziyaretine gelen misafirlerinin arasından yeniden gözaltına alınmış. 

Kuytul gece yarısı çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. 

Kuytul tahliye edildiği gün, "Bu bir suç davası değildir. Bu bir sus davasıdır. Zulme sessiz kalmadığım için beni hapse attılar. Susmayacağım. Kral çıplak!" demişti. 
<< Önceki Haber Furkan Vakfı Davası'nda bir tahliye Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER