G20 hazırlıkları sürüyor

G20 hazırlıkları sürüyor

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz, İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk gibi önemli devlet başkanlarının da yer alacağı toplantı öncesinde Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde hummalı çalışma devam ediyor. Ayrıca, bölgeye çıkan yollarda trafik yoğunluğu gözleniyor.

Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerinin buluştuğu liderler zirvesi bu yıl Antalya'nın önde gelen turizm bölgesi Belek'te düzenleniyor. 15 Kasım'da yapılacak zirve öncesi turizm bölgesi baştan aşağı yenilendi. Bölgeye çıkan yollarda güvenlik önlemleri artırılırken, kısa mesafeli aralıklarla çok sayıda polis ekipleri yerleştirildi. Bunun yanında Serik ilçesi yol ayrımından sonra zirvenin yapılacağı Belek'e kadar yol sağlı sollu olarak demir bariyelerle kapatıldı. Bariyerlerinin yakınında ise yine polis ekipleri görev alıyor. Yol kenarındaki peyzaj çalışmaları bölgede yaşayan köylüler tarafından yapılıyor. Üzerinde reflektör bulunan yelekleri giyen köylüler, çiçekleri ve ağaçları yol kenarına yerleştiriyor. Bu çalışmalada çok sayıda Suriyeli de görev alıyor.

G20 YOLUNDA KAZA

Antalya Havalimanı'ndan Belek'e giden yolda zaman zaman trafik yoğunluğu da yaşanıyor. Yolda devam eden düzenleme çalışmalarından dolayı araçlar adım adım ilerleyebiliyor. Öte yandan Belek yolunda sabah saatlerinden 07 NYS 38 plakalı araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kayberek şarampole uçtu. Ters dönen araçta sürücü yaralandı. Yaralı sürücüsü hastaneye kaldırılırken ters dönen araç itfaiye ekipleri tarafından şarampolden çıkarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber G20 hazırlıkları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER