Silvan'da sokağa çıkma yasağı sürüyor

Silvan'da sokağa çıkma yasağı sürüyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin bazı mahallerinde 3 Kasım Salı günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçen salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde hendeklerin kapatılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından bölgeye giden güvenlik güçleri ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasındaki çatışmalar sürüyor. İlçede sokağa çıkma yasağı 8'inci gününe girerken, çatışmalarda 1 polis memuru şehit oldu, 6 kişi hayatını kaybetti. Dün yaşanan çatışmalarda öldürülen 45 yaşındaki taksi şoförü Mehmet Gündüz, Silvan'da toprağa verildi.

6'ncı kez sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Silvan'da vatandaşlar endişeli ve tedirgin. Çatışmaların yoğun olduğu mahallelerde, sivil halktan haber alınamıyor. İnternet ve telefonların kesik olduğu ilçede, silah ve patlama sesi duyuluyor. Bazı mahallerin ara sokaklarında hendeklerin kazıldığı, barikatların kurulduğu gözlendi. Halkın en temel ihtiyacı olan su borularının patlatıldığı, bazı iş yerlerinin de zarar görüldüğü gözlendi. Polis ekipleri her mahallerin ara sokaklarında zırhlı araçlarıyla bekliyor. YDG-H üyelerinin bölgeden kaçmalarını engellemek ve olası saldırılara karşı ilçeyi tepeden görülebilecek bir şeklide tanklar konuşlandırıldı.

ESNAF: TEDİRGİNİZ
Çatışmaların sürdüğü Tekel Mahallesi'nin yanı başındaki sokakta esnaflar tezgahlarını açtı. Alışveriş yapamaya çalışan esnaflar, olayların bitmesini istiyor. Vatandaşlardan Murat Yaşar, esnaf olarak tedirgin olduklarını söyledi. Yaşar, " Sivil olarak benim güvencem yok. Sokağa çıktığım zaman tedirginim." dedi.

Esnaf olan Ahmet Tunç ise "8 gündür sebze ve meyvemiz çöpe gidiyor. Kaç gündür dışarıda kalmışız, ailemizi akrabalarımızın evine götürmüşüz. Eşyamız hepsi evde." şeklinde konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Silvan'da sokağa çıkma yasağı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER