Galatasaray: 1 - Astana: 1


Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Craig Alexander Thomson, David McGeachie, William Conquer (İskoçya)
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Olcan Adın (Dk. 82 Rodriguez), Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 87 Umut Bulut), Burak Yılmaz
Astana: Nenad Eric, Shomko, Ilic, Postnikov, Anicic, Serikzhan Muzhikov (Dk. 87 Zhukov), Kethevoama (Dk. 73 Nuserbayev), Canas, Maksimovic, Twumasi, Kabananga (Dk. 73 Dzholchiyev)
Goller: Dk. 62 Twumasi (Astana), Dk. 64 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 49 Muzhikov, Dk. 60 Twumasi (Astana), Dk. 90 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son maçında Galatasaray, Kazakistan ekibi Astana'yla 1-1 berabere kalırken, grubu 3. sırada tamamladı ve Avrupa'da kaldı. Sarı kırmızılı ekip UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

İlk yarısı 0 - 0 sona eren maçta konuk Kazakistan temsilcisi Astana, 62. dakikada Twumasi'nin golüyle öne geçti. Ancak sevinci 2 dakika sürerken, temsilcimiz Galatasaray ise 64. dakikada Selçuk İnan'la bu gole cevap verdi ve mücadele 1-1 berabere sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray C Grubu'nu 5 puanla 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Astana ise ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi macerasını 4 puanla 4. sırada tamamladı ve elendi.

BENFİCA: 1 – ATLETİCO MADRİD: 2

Bu arada C Grubu'nun Benfica Sport Lizbon Stadı'nda oynanan diğer karşılaşmasında ise konuk Atletico Madrid, ev sahibi Benfica'yı Saúl Ñíguez ve Vietto'nun golleriyle 2 - 1 mağlup etti ve grubu lider tamamladı.

Ev sahibi Benfica ise Mitroglou'nun tek gol attığı maçı 2-1 kaybetti ve grubu ikinci sırada tamamlayarak adını Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yazdırdı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

54. dakikada Hakan Balta'nın uzaklaştırmak istediği top Olcan Adın'a çarptı ve Maksimovic'de kaldı. Maksimovic, ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top üstten auta gitti.

62. dakikada Astana, Twumasi'nin golü ile öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Shomko arka direğe ortasını gönderdi. Altıpasın sağ tarafında bomboş kalan Twumasi kaleci Muslera'nın sağından topu ağlara gönderdi: 0-1.

64. dakikada Galatasaray, Selçuk İnan'ın golü ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Podolski, Selçuk İnan'la duvar pasına girdikten sonra pasını Burak Yılmaz'a verdi. Burak, altıpas önünde şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top Selçuk İnan'da kaldı. Selçuk, ceza sahası içi sağ çaprazdan bekletmeden şutunu çekti ve top ağlarla buluştu: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray: 1 - Astana: 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER