Galatasaray Meydanı'nda takas pazarı

Galatasaray Meydanı'nda takas pazarı

Taksim'de toplanan Bombalara Karşı Sofralar Grubu üyesi bir grup, tekstil sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde yaşanan insan ölümlerini ve bu tekstil için katledilen hayvan ölümlerine tepki göstermek için takas pazarı kurdu.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde 'Çin'de tilkiler kürkü için katlediliyor', 'Hayvanlar, kafeste cinnet getiriyor' şeklinde pankart açtı. Yanlarında takas için getirdikleri tekstil ürünlerini yere seren grup, basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gönül Şahin, "Önceden insanlar kendi giyeceğini kendileri yapabilirdi. En olmadı yakınında yaşayan insanlardan ödünç alabilirdi. Şimdi el becerisinin yerini alışveriş, arkadaşların yerini ise hiç bitmeyen iş almış durumda. Birbirlerini hiç tanımadan aynı binada senelerce yaşayan insanlar, birşeye ihtiyaç duyduklarında AVM'nin kapısını çalıyor. Mutluluk devamlı yeni birşey satın almak demek. Ve biz satın aldıkça insanları sömüren, diğer hayvanlara işkenceyle öldüren patronlar, işledikleri suçların derecesini artırıyor. Bombalara Karşı Sofralar Grubu olarak bugün takas pazarı kuruyoruz ki ihtiyaçlarımızı sömürüsüz karşılamanın yolunu beraber bulalım. Daha hızlı ve daha ucuz üretim için ağır hastalanan veya yanarak ölen insanlara karşı sorumluluğumuz var. İpek, deri, yün, kürk diye çantaya, monta indirgenmiş ve tarifsiz işkencelerle öldürülmüş hayvanlara karşı sorumluluğumuz var." dedi.

Basın açıklamasının ardından yere serilen tekstil ürünleri, takasa sunuldu. İstiklal Caddesi'nde yürüyen vatandaşlar, takas pazarına yoğun ilgi gösterdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray Meydanı'nda takas pazarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER