Garo Paylan: Gelir vergisinde birinci olduğumuz için bize 'keriz' derlerdi


HPD İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Gelir Vergisi konusunda beyanların kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Babam, mütevazı bir esnaftı. Gelir Vergisi'nde birinci olduğumuz için bize 'keriz' derlerdi. Gelir Vergisi'nde, nereden buldun ayağı olmalı." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarılarının maddelerinin görüşülmesine devam ediliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, HPD İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın Gelir Vergisi reformunun ne zaman gündeme geleceği sorusuna cevap verdi. Bakanlığın bu konuyla ilgili bütün sivil toplum örgütlerine, kamuoyuna tasarı taslağını görüşlerine açtıklarını dile getiren Ağbal, "Her bir madde itibariyle önerileri işledik. Bir süre sonra üzerinden geçeceğiz ve inşallah Gelir Vergisi Kanunu, komisyonda görüşeceğimiz ilk konulardan biri olacak." diye konuştu.

Konuya ilişkin kendi ailesinden örnek veren Paylan ise şunları kaydetti: "Bir iş yerine gittiğimde, vergi levhasına bakıyorum 5 bin lira vergi yazıyor. Adamın altındaki araba 1 milyon liralık, her yıl yenileyerek kullanıyor. Nereden bulduğunu sorabiliyor musunuz? Hayır. Çünkü soracak bir yasanız yok. Babam, mütevazı bir esnaftı. Maliye, Gelir Vergisi'nde her yıl o bölgede birinci, ikinci, üçüncü olduğumuz için teşekkür yazısı gönderirdi. Biz Ford Taunus'a binerdik, 'Ama baba onlar Mercedes'e biniyorlar, niye biz birinci oluyoruz' dediğimde. 'Oğlum biz düzgün verelim, onlar ne yaparsa yapsın' derdi. Ama bize 'keriz, kötü emsal oluyorsunuz' derlerdi. Gelir Vergisi'nde, nereden buldun ayağı olmalı." CİHAN
<< Önceki Haber Garo Paylan: Gelir vergisinde birinci olduğumuz için bize... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER