Gastronomi kenti Gaziantep'te sevinç var


Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na girdi. Kararın kentin tanıtımı için büyük önem taşıdığını ifade eden Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Büyük mücadeleler sonucunda Gaziantep hak ettiği unvana kavuşmuştur." dedi.

UNESCO'nun 33 ülkeden 47 kenti 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na aldığı kararda, Gaziantep gastronomi kategorisinde bu unvanı almaya hak kazandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, "UNESCO tarafından alınan bu karar Gaziantep'in gastronomi alanında da Türkiye'nin öncü şehri olma özelliğini kazanması anlamını taşıyor. Bir ülkenin tanıtımı, bir kentin tanıtımı o ülkenin ve kentin mutfağından geçer. Bu karar hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin başta olmak üzere bu konuda emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Önümüzdeki süreç hepimizin taşın altına elimizi koyma sürecidir. Alınan bu unvanın başarıyla kentimize katma değer sağlayabilmesi, ülkemize katma değer sağlayabilmesi bundan sonra atılacak adımlara bağlıdır. Gaziantep mutfağını bütün özellikleriyle tanımak, tattırmak ve tanıtmak için kolları sıvamak ve bununla ilgili ciddi çalışmaları yapmak zorundayız." dedi.

Karar ile Gaziantep'in tanıtım atağına geçmesi gerektiğini de vurgulayan Öztan, sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziantep bu anlamda önemli bir tanıtım hamlesi başlatmak ve gastronomi kenti olma özelliğinin hakkını vermek zorunda. Özellikle mutfak kültürümüzün yeni nesiller yanında yabancılara öğretilmesi için gerekli alt yapının oluşturulması, bu alanda önemli adımların atılması zorunludur. Bu unvan öyle sıradan bir unvan değildir. Gaziantep'te birçok sektöre sinerji getirecektir. Konaklamasından restoranlarına, hediyelik eşya satışından diğer kültürel varlıkların tanıtılmasına kadar Gaziantep'in önü açılmıştır."

Üçler Lokantası sahiplerinden Mustafa Kurtgil de kararın olumlu olduğunu ifade etti. Kurtgil, "Bu Gaziantep'in yemek üzerindeki bilinirliğinin biraz daha öne çıkması, tescillenmesi anlamına geliyor. Murtfağının ne kadar önemli yere sahip olduğunu gösteriyor. Çok sevindirici bir haber. Bunlar dünya çapında da önemli bir done. Bölgedeki sıkıntıların olmasından dolayı insanların buralara biraz soğuk bakmasının etkisini azaltabilir. İnşallah hayırlı olur." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gastronomi kenti Gaziantep'te sevinç var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER