Gazeteciden AB'ye Türkiye protestosu : Sorumluluklarınızı üstlenin


Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye'deki seçimler dolayısıyla ilerleme raporunu ertelemesine tepkiler artıyor. Avrupa Parlamentosu üyeleri ve İnsan Hakları İzleme Komitesi'nin (HRW) ardından Avrupalı gazeteciler de AB Komisyonu'nun kararını protesto ediyor.

Bugün tekrar ilerleme raporu sorularıyla karşılaşan Komisyon Sözcüsü Margaritis Schinas Avrupalı bir gazeteci tarafından protesto edildi. İlerleme raporunun ne zaman açıklanacağına ilişkin sorulara net cevaplar vermeyen Schinas'a Avrupalı bir gazeteci, Türkiye'de gazeteler basılırken, gazeteciler tutuklanırken ya da işsiz kalırken AB'nin tavrını 'hakaretamiz' bulduğunu söyledi. Aynı gazeteci, AB Komisyonu'nun siyasi bir kurum olduğunu, Türkiye ile ilişkilerinde de sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini söyledi. Sözcü Schinas, gazetecinin söylediklerini not aldığını belirtmekle yetindi.

ENDİŞEYLE TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

İpek medyada çalışan üst düzey yöneticilerin çoğunun kovulduğu ve yayın kurumlarının bir gecede hükümet sözcüsüne dönüştürüldüğü sorulan Komisyon, gelişmeleri endişeyle yakından takip etmeye devam ettiklerini, Türk hükümetinin ifade ve basın hürriyetini teminat altına almak mecburiyetinde olduğunu tekrarladı.Gazeteciden-ABye-Turkiye-protestosu-Sorumluluklarinizi-ustlenin-1924511.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciden AB'ye Türkiye protestosu : Sorumluluklarınızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER