"Gazeteciler tutuklanıyorsa mutlaka halktan gizlenen gerçekler vardır"


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün silah taşıdıkları iddia edilen MİT TIR'larını haber yapmaları gerekçe gösterilerek tutuklanmalarına bir tepki de Amasya'dan geldi.

Merzifon Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Demokrasi Platformu üyeleri, gazetecilerin yaptıkları haber yüzünden tutuklanmalarını kınadı. Platform adına açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Amasya Muhabiri Mehmet Menekşe, gazetecinin asli görevinin gerçekleri halka göstermek ve halkı bilgilendirmek olduğunu söyledi. Gazetecilerin sırf görevini yaptığı için zindanlara atılıyor olmasının halkın bilgi alma hakkı yok ettiğini vurgulayan Menekşe, "Tarih boyunca gazeteciler ne zaman tutuklanıyor ve baskılara maruz kalıyorsa, orada mutlaka halktan gizlenen, halkın bilmesi istenmeyen gerçekler olmuştur.
Hırsızlık, yolsuzluk, haksızlık, adaletsizlik yapanlar değil bunu yazanların tutuklandığı bir süreçten geçiyoruz. Suç işleyen değil suç işleyenleri yazıp, halka bilgi verenler tutuklanıyor." dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları haberi gerekçe gösterilerek tutuklandığını hatırlatan Menekşe, "Bizzat Cumhurbaşkanı'nın, yapılan haberi kişiselleştirip, suçüstü psikolojisiyle gazetecileri hedef göstererek 'Bunun bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmam onu' demesinden sonra beklenilen oldu. Böylece, basın özgürlüğüne bir kelepçe daha takıldı. AKP iktidarında Türkiye'de 300'e yakın gazeteci cezaevine girip çıktı. Yüzlerce gazeteci haklarında açılmış davalarla yargılanıyor. Şu an 30 gazeteci cezaevinde. En son cezaevine gönderilen gazeteciler Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül oldu." diye konuştu.

"YOLSUZLUKLARI AÇIĞA ÇIKARMAK İSTEYENLERE KAYYUM ATANIYOR"

AK Parti iktidarının her türlü karşıt görüşü, eleştiri yapanı, her muhalif düşünceyi tehlikeli görmeye ve susturmayan çalıştığını söyleyen Menekşe, şöyle devam etti: "Bu iktidar 13 yıldır hukuksuzluğu, yolsuzluğu, adaletsizliği, yobazlığı, şiddeti, cinsiyetçiliği, mezhepçiliği, ötekileştirmeyi olağan, sıradan bir hale getirdi. Yapılan yolsuzlukları, hukuksuzlukları açığa çıkarmak isteyenlere savaş açtılar. Çünkü iktidarda kalmalarının tek dayanağı budur. Bunun için halkın gerçekleri görmesini, bilmesini istemiyorlar. Bunun için gazeteciler tutuklanıyor, bunun için sansür uygulanıyor, bunun için kayyumlar atanıyor, havuz medyası oluşturuluyor. Ülkede tek seslilik isteyenler, farklı seslere, eleştirilere ve halkın gerçekleri bilmesine tahammül edemeyenler gazetecilerin görevini yapmasından rahatsız olurlar. Dün başkalarımızı aldılar, bugün suçlarını teşhir edenleri aldılar, yarın da yine içimizden birilerine el uzatacaklardır. 'Hukuk tanımam, istediğimi yaparım, herkese dokunurum' pervasızlığına, tek adam diktatörlüğüne, Saray darbesine karşı demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesini yılmadan, usanmadan, kararlılıkla ve sıranın kime geldiğine aldırmadan sürdüreceğiz. Demokratik toplumsal muhalefetin de tek dayanağı budur, birleşik bir mücadeledir.
Biz Merzifon Demokrasi Platformu olarak, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve yazarı Erdem Gül'ün tutuklanmasını kınıyor, iktidarın tüm baskı ve gözdağlarına rağmen, halklarına ve mesleklerine karşı duydukları sorumluluk ve kararlılıkla görevlerini yapan tüm onurlu gazetecileri desteklediğimizi, yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber "Gazeteciler tutuklanıyorsa mutlaka halktan gizlenen gerçekler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER