Gazetecilere hukuki destek öngören protokol imzalandı

Gazetecilere hukuki destek öngören protokol imzalandı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Gaziantep Barosu, cemiyet üyesi gazetecilerin görev sırasında karşılaştıkları zorlukları asgariye indirmek ve oluşabilecek davalarda hukuki destek sağlanmasına ilişkin 10 maddelik 'İşbirliği Protokolü' imzaladı.

GGC Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde protokolün içeriği ve kapsamı açıklandı. İşbirliği taraflar uygun görürse AB fonlarıyla daha geniş bir kapsama taşınabilecek ve akademisyenlerden destek alınarak içeriği de genişletilebilecek. İşbirliği Protokolü imza törende konuşan GGC Başkanı İbrahim Ay, gazeteciliğin riskli meslek gruplarında yer aldığını belirterek, bu konuda basın iş kolunda bazı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Kamu görevi yapan gazetecilerin kavgalarda, cinayetlerde, saldırılarda, eylemlerde ve benzeri toplumsal olaylarda görevini en iyi şekilde yapmak için, cereyan eden olayların içerisine dahil olmak zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Ay, "Doğru bilgi ve doğru habere ulaşma amacında olan meslektaşlarımızın çalışması sırasında, zaman zaman istenmeyen olaylar meydana gelmekte ve meslektaşlarımız şiddet ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Cemiyet olarak, bu tür durumlarda gerekli hassasiyeti gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Haber yaparken, engellenen veya farklı sorunlarla karşılaşan arkadaşlarımızın, hukuki destek almaları konusunda girişimde bulunduk bu konuda bir protokol imzalamayı teklif ettik. 1 ay içerisinde, baromuzdan ve cemiyetimizden belirlenen üçer kişilik temsilci bu protokolün uygulama aşamasıyla alakalı olarak çalışmaları başlatacak." dedi.

ŞARKLI: PROTOKOL KAPSAMI GENİŞLETİLEBİLİR

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ise imzalanan protokolün iyi niyet temelinde hazırlandığını ve ileri ki dönmede AB fonlarından da yararlanılarak içerik ve kapsam olarak genişletilebileceğini söyledi. Basın mensuplarının haber alma ve haberi kamuoyuna ulaştırmada büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Şarklı, "Basın mesleği risk altında olan meslek grupları arasında yer almaktadır. Bizlerin ve kamuoyunun sözcüsü olan basın çalışanları zaman zaman şiddete maruz kalmaktadır. Kadına ve çocuğa şiddette olduğu gibi basın iş kolunda yaşanan şiddet olaylarının da önüne geçilmesi için alınacak önlemler büyük önem arz etmektedir. Bu konuda GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetiminden gelen bu işbirliği teklifini değerlendirdik ve 10 maddelik bir protokol hazırladık. Bu konuda gerek akademisyenlerimiz ve gerekse diğer ilgililerle sürekli işbirliği halinde olacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gazetecilere hukuki destek öngören protokol imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER